Hlavní obsah

Tohle je proměna Šárky (49): Účes na vlka a boyfriend džíny

Foto: Eva Malúšová

Čtenářka Šárka (49) před proměnou Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížící se padesátkou Šárka usoudila, že nastal čas na malou změnu image, a protože nevěděla, kde začít, poprosila o pomoc odborníky. Ti pro ni vybrali nejen nový účes, ale také super kousky do šatníku. Zajímá vás, jak to dopadlo?

Článek

Sympatická Šárka pochází z Českého Krumlova, kde pracuje jako dentální hygienistka. Ačkoliv ráda nosí rozpuštěné vlasy, v zaměstnání je musí mít v culíku. Výrazné zkracování tedy tentokrát nepřipadalo v úvahu. Z kadeřnického salonu odcházela naše čtenářka v moderním wolf střihu a už se nemohla dočkat, jak bude vypadat po zásahu vizážistky a stylisty.

Moderní účes? Ten na vlka... 

Šedivět začala Šárka už od svých třiceti let. Kvůli barvení odrostů navštěvuje kadeřníka pravidelně jednou za měsíc. Vzápětí nám však přiznává, že zásah profesionála by potřebovala spíš každých čtrnáct dní. „Šárka má jemné a velmi citlivé vlasy, respektoval jsem proto tmavší odstín, s nímž přišla. Ale díky světlejším pramínkům je barevný efekt mnohem zajímavější. Co se týče střihu, rozhodl jsem se pro moderní wolf cut, tedy prostříhané vlasy, které se Šárce budou snadno udržovat, i proto, že je má od přírody vlnité,“ vysvětluje kadeřník Nikola Stojanović.

Foto: Eva Malúšová

Tmavší barva se k Šárce hodí, takže se nakonec zesvětlovalo jen pár pramínků Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

I přirozeně vlnité vlasy můžete upravit pomocí kulatého kartáče, díky tomu budou působit víc uhlazeněFoto: Eva Malúšová

Projasněný make–up

Šárka patří k ženám, které se líčí téměř každý den. Vystačí si však pouze s řasenkou, oční linkou a rtěnkou. Od vizážistky chtěla poradit, co by sedlo k jejímu typu pleti. „Protože Šárka měla až na pár červených žilek a pigmentových flíčků bezproblémovou pleť s minimem vrásek, použila jsem na zakrytí nedostatků jen korektor a make–up s lehkou strukturou. Oči jsem prosvětlila. Čtenářka je zvyklá dělat si spodní černou linku, což k jejímu tvaru očí není zrovna ideální. Gelová linka v řasách a jemný stín na horním víčku je krásně otevřou,“ prozrazuje vizážistka Jana Zimandlová.

Foto: Eva Malúšová

Nezbytnou součástí profesionálního líčení je také konturování tváří a zdravíčko v přirozené barvěFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Na levém snímku je Šárka ještě před tím, než vkročila do kadeřnického salonu. Vpravo má čtenářka nejen nové vlasy, ale také kompletní make–upFoto: Eva Malúšová

Volnočasový outfit  

V šatníku Šárky najdete spíš upnuté střihy. Boyfriend džíny pro ni byly tedy novinkou. „Překvapilo mě, jsem se cítila pohodlně, takovou změnu ve své skříni ráda přivítám,“ měla jasno čtenářka. K denimovým nohavicím nesměl chybět ani stylový svršek. „Svetřík vytváří koketní náladu podle toho, kolik knoflíčků necháte rozepnutých a kolik se jich rozhodnete zapnout,“ upozorňuje s úsměvem stylista Jan Boublík.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: náušnice Lindex, 199 Kč; svetr Lindex, 499 Kč; džíny Mango, 899 Kč; tenisky Zara, 1299 Kč Foto: Eva Malúšová

Neonová záře 

V druhém outfitu se Šárka cítila jako ryba ve vodě. Miluje totiž kontrastní barvy a často je kombinuje. „Protože klasické výstřihy nahradily asymetrické střihy, vybral jsem čtenářce originálně řešený top v úpletové zářivé variantě s černým jednoduchým základem,“ říká Jan Boublík.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: náušnice Lindex, 249 Kč; bunda Lindex, 1499 Kč; top Bershka, 499 Kč; kalhoty Zara, 599 Kč; boty Bershka, 1199 Kč Foto: Eva Malúšová

Skandinávská extravagance 

V naší proměně nesměla chybět ani extravagance, kterou dokonale splňoval poslední model. „Šaty imitující střih devatenáctého století jsem vybral proto, že je populární ve skandinávské oděvní kultuře. Pokud přidáte ještě výrazný bomber a masivní boty, dosáhnete mladistvého a streetového stylu,“ uzavírá Jan Boublík.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: náušnice Claire’s, 199 Kč; bunda Bershka, 999 Kč; šaty Lindex, 799 Kč; punčocháče Bellinda, 59 Kč; boty Mango, 1599 KčFoto: Eva Malúšová

Náš tým

  • Vlasy - Nikola Stojanović, Nikola Melita, Sokolovská 102, Praha 8, www.nikolamelita.cz
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Jan Boublík

Chcete se zúčastnit naší proměny nebo víte o někom, komu by nová vizáž prospěla? Napište na e-mail Pavlina.Hajduova@firma.seznam.cz, přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Související témata:

Načítám