Hlavní obsah

Proměna Renaty: Kudrliny už nechtěla, tak má rovné vlasy!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Když k nám na proměnu dorazila sympatická učitelka, nemohli jsme spustit oči z jejích krásných přirozených kudrlin. Kadeřník však brzy odhalil, že vlasy jsou přesušené z melíru, a hned se pustil do nápravy. A se změnou účesu šla ruku v ruce změna celé image. Jste zvědaví na výsledek? Čtěte dál!

Článek

Na střední škole v Hradci Králové vyučuje Renata (53) biologii a tělesnou výchovu. Sport hraje v jejím životě významnou roli. Pravidelně běhá, plave, jezdí na kole i na lyžích a společně se svými dvěma pejsky se ráda toulá přírodou.

Nedávno brouzdala na internetu a narazila na náš oblíbený pořad. Jakmile v článku zahlédla možnost do proměny se přihlásit, neváhala a vyplnila přihlášku. Ovšem že bychom vybrali právě ji, tomu až do poslední chvíle nevěřila. Od odborníků si Renata přála hlavně poradit, jak si má upravovat vlasy a které rtěnky jí budou slušet. A zkouška oblečení? Tu brala jako příjemný bonus na konci dne.

Žehlička na kudrnaté vlasy? Nikdy!

Už patnáct let nosí Renata stále stejný účes. Budou to dva roky, co si ho nechala oživit světlým melírem, na zastřižení konečků však chodí pravidelně. A snad jako každá kudrnatá žena touží po vlasech rovných a vyhlazených. Kadeřník jí přání splnil, ale ještě předtím čtenářce ukázal, jak se o přirozené lokny starat.

„Kudrnaté vlasy jsou vysušené už samy o sobě a melír to ještě umocnil. Mým cílem tedy bylo vrátit jim lesk a zdravý vzhled. Barvu jsem vybral hnědou kovovou, která ladí k Renatině pleti. Následně jsem změnil celý střih. Je velmi snadno udržitelný, stačí vlasy nechat uschnout přirozenou cestou nebo je vyfoukat přes difuzér a zůstanou krásně kudrnaté. Rovného vzhledu jsem docílil pomocí fénu a kulatého kartáče. Na kudrliny by se žehlička používat opravdu neměla,“ vysvětluje kadeřník Nikola Stojanović.

Foto: Jakub Jurdič

Kovově hnědá barva Renatě padla k pleti a nadšená byla i z nového střihuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kudrnaté vlasy se foukají přes difuzér nebo se mohou nechat přirozeně uschnout. Pokud bude chtít čtenářka kudrliny narovnat, měla by je vyfoukat přes kulatý kartáč. Žehlička by je zbytečně poškodilaFoto: Jakub Jurdič

Rtěnky v hlavní roli 

Renata se příliš nelíčí, běžně používá jen řasenku a make–up na zakrytí nedokonalostí. Přála by si ale nosit rtěnky, jen si neví rady s vhodným odstínem. Nakoupila si jich prý už asi sto a stále má pocit, že jí žádná nesluší.

„Renata má krásnou pleť, jen má pár jizviček po akné a trošku pigmentových skvrn. To bylo vlastně jediné, co jsem zakrývala lehkým make–upem, který tón pleti sjednotil. Na oči jsem použila neutrální odstíny, protože jsem už věděla, že budeme zkoušet jak barvy rtěnek, tak i různé textury, aby si odnesla návod, jak s nimi pracovat,“ říká vizážistka Linda Chudomelová.

„Je to má první zkušenost s profesionální vizážistkou a zřejmě se nad sebou musím zamyslet, protože vidím, že správné líčení dokáže člověka pozvednout o dva levely výš. Navíc jsem vyzkoušela tři různé rtěnky a všechny se mi líbily, což je u mě zázrak,“ pochvaluje si Renata.

Po létě trápí flíčky mnoho žen. Jak odstranit pigmentové skvrny na obličeji?

Foto: Jakub Jurdič

Oční stíny volila vizážistka v neutrálních tónech, aby korespondovaly s různými odstíny rtěnek. Drobné nedostatky pleti pak sjednotila lehkým make–upemFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka v různých fázích proměny: Snímek vlevo ukazuje Renatu před návštěvou kadeřnického salonu, na snímku uprostřed už je po barvě i střihu a na poslední fotce vpravo můžete vidět již nalíčenou krásku s narovnanými vlasyFoto: Jakub Jurdič

Sukně a mokasíny? Proč ne!

Na podpatcích Renatu v běžném životě neuvidíte, upřednostňuje tenisky a nejrůznější polobotky. A protože stylista chtěl, aby se cítila pohodlně, vybral jí k sukni stylové mokasíny. „Pro někoho to může možná působit poněkud netradičně, ale je to běžná rutina, které se ženy opravdu nemusí bát. Flats, tedy placaté boty, vypadají k sukni skvěle,” vysvětluje stylista Jan Boublík. „Outfit se mi moc líbil, myslím, že je hodně univerzální. Dá se využít jak do divadla, tak i do školy,” hodnotí styling Renata.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náhrdelník Marks & Spencer, 399 Kč; tílko Gate, 129 Kč; svetřík Tally Weijl, 399 Kč; sukně Lindex, 499 Kč; kabelka Marks & Spencer, 699 Kč; mokasíny Mohito, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

Úpletové šaty jsou šik

Džíny nosí Renata jenom v zimě. Od března je neměla na sobě, v jejím šatníku převládají jednoznačně šaty. „Úpletové šaty jsou spolehlivá a trendy věc, kterou může žena vynést kamkoliv. Béžová barva navíc krásně podtrhla tón pleti a zlatým akcentem jsem chtěl vypíchnout stylingovou rozmařilost, kterou si ne každý chce dovolit. V případě Renaty to bylo akorát,“ zmiňuje Jan Boublík. A fialové boty? „Ty si z focení rovnou odnáším, jsou úžasné,“ komentuje čtenářka dnešní módní úlovek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náhrdelník Reserved, 299 Kč; šaty C&A, 498 Kč; boty Mohito, 249 KčFoto: Jakub Jurdič

Kalhoty chybět nesmějí

A nakonec došlo i na kalhoty. „Toto je outfit na každý den. Splňuje nároky města a stylisticky moc nevybočuje. Jako čistý základ však funguje dobře,“ říká Jan Boublík. Renata se v bílých džínách cítila skvěle. „Přijde mi, že v tomto modelu jsem nejvíc sexy,“ uzavírá se smíchem nadšená čtenářka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice Claire’s, 249 Kč; bunda Mohito, 699 Kč; tričko Mohito, 499 Kč; džíny Zara, 699 Kč; boty Marks & Spencer, 1499 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým 

  • Vlasy - Nikola Stojanović, Nikola Melita, Sokolovská 102, Praha 8, www.nikolamelita.cz
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling - Jan Boublík

Chcete se zúčastnit naší proměny nebo víte o někom, komu by nová vizáž prospěla? Napište na e-mail Pavlina.Hajduova@firma.seznam.cz, přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám