Hlavní obsah

Wolf cut: nejvíc trendy účes současnosti. Pro koho se hodí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete na střihy shag a mullet? Teď je novým trendem wolf cut, který je kombinuje a jako by se vynořil z osmdesátek. Šíří se po sociálních sítích, hlavně mezi generací Z, a oblíbily si ho i Billie Eilish nebo Miley Cyrus.

Článek

Wolf cut se hodně podobá mulletu a shagu a hranice mezi nimi jsou už hodně rozpité. Nicméně definicí „vlčího“ účesu je objem u hlavy, jako by schválně nedbale sestřihané vrstvy a kratší či delší ofina s prameny lemujícími obličej. Může mít dvě podoby: wolf cut je pro delší vlasy pod ramena, bob cut je varianta se sestřihaným mikádem.

Vynalézavý lid TikToku vymyslel i variantu, jak si sestřihané prameny vytvořit doma: na temeni hlavy si uděláte culík a rovně ho ustřihnete. Když pak vlasy rozpustíte, budou postupně sestříhané. Kdo má odvahu, může experimentovat, ale jistější je svěřit se kadeřníkovi, který posoudí, zda by střih vůbec vyhovoval vašemu typu vlasů a tvaru obličeje.

Pro koho se wolf cut hodí

Účes se vám bude skvěle nosit, pokud milujete uvolněný a odvážnější styl. Nejvíc vynikne na odbarvených vlasech, které se lehce vlní. Díky barvení jsou sušší a paradoxně tím lépe drží na místě – pro wolf cut je totiž nejdůležitější textura a objem. Může vypadat skvěle i na kudrnatých vlasech, nehodí se však pro jemné vlasy, zdravé a přirozeně spíš plihnoucí. Styling účesu by vám každé ráno dával pořádně zabrat.

Samozřejmě to můžete dohnat foukáním přes kulatý kartáč a stylingovými přípravky, zejména texturizačním sprejem nebo pudrem do vlasů. Hotový účes se pak jen doladí olejem nebo krémem do konečků, aby působily zdravě a leskle.

VIP inspirace: wolf cut podle slavných žen

Podívejte se, jak může tento sestříhaný účes wolf cut vypadat v podání celebrit. Co říkáte, půjdete do toho také, nebo to není nic pro vás?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Billie Eilish (19) a Miley Cyrus (28) se extravagance nebojí a drží se tohoto stylu už delší dobuFoto: Profimedia.cz

Foto: Kristin Callahan / Everett Collection, Profimedia.cz

Zleva: Herečka Debby Ryan (28) a tanečnice Julianne Hough (33)Foto: Kristin Callahan / Everett Collection, Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Kratší verze účesu v podání seriálové hvězdy Barbie Ferreira (24) a oscarové stálice Halle Berry (55)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám