Hlavní obsah

Topinky s houbovou směsí a slaninou

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Na toasty a topinky jde dát spousta věcí, máme pro vás tip, díky kterému vykouzlíte večeři pro celou rodinu nebo skvělé pohoštění pro návštěvy!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ciabatty
  • 300 g žampionů
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 plátky slaniny
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Žampiony podle potřeby očistěte a nakrájejte na čtvrtiny, česnek nasekejte najemno.

Krok 2: Na pánvi dozlatova osmahněte plátky slaniny nebo prosciutta. Ty vyjměte, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm dozlatova žampiony s česnekem. Pak žampiony promíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.

Krok 3: Směs naneste na prokrojenou opečenou ciabattu, posypte pažitkou a navrch dejte opečenou slaninu nebo prosciutto. Dobrota!

Pokud milujete žampiony, nenechte si ujít tyto dvě rychlovky s žampiony.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek