Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na toasty a topinky jde dát spousta věcí, máme pro vás tip, díky kterému vykouzlíte večeři pro celou rodinu nebo skvělé pohoštění pro návštěvy!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks ciabatty
    1
  • 300 g žampionů
  • 50 g másla
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
    7
  • 2 plátky slaniny
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žampiony podle potřeby očistěte a nakrájejte na čtvrtiny, česnek nasekejte najemno.

02.

Na pánvi dozlatova osmahněte plátky slaniny nebo prosciutta. Ty vyjměte, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm dozlatova žampiony s česnekem. Pak žampiony promíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.

03.

Směs naneste na prokrojenou opečenou ciabattu, posypte pažitkou a navrch dejte opečenou slaninu nebo prosciutto. Dobrota!

Pokud milujete žampiony, nenechte si ujít tyto dvě rychlovky s žampiony.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 104,7 kJ
Bílkoviny34,05 g
Tuky35,98 g
Sacharidy132,08 g
Sůl5,06 g
SAFA16,39 g
Vláknina12,12 g
Cukry11,81 g
Související témata:

Načítám