Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jakmile se doma najde trocha polotvrdého pečiva, většina lidí z něj udělá topinky. Byla by ale věčná škoda brát to jen jako „únikovku“. Na tento recept se budete těšit.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kaiserek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 list bobkového listu
  • 1/2 ks červené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks cukety
  • 4 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na osminky a rozeberte na sukýnky, česnek nasekejte najemno a oboje orestujte na oleji. Přidejte bobkový list a na malé kousky nakrájenou papriku a restujte další asi 3 minuty. Nakonec přidejte na kousky nakrájená rajčata (kdo nemá rád, může z nich vyndat semínka) a na kousky nakrájenou cuketu. Vše opékejte, dokud nebude i cuketa měkká. Z hotové směsi vyjměte bobkový list a podle chuti lehce osolte a opepřete.

02.

Mezitím na jinou pánev rozklepněte vajíčka a usmažte je jako volská oka. Nezapomeňte lehce osolit žloutky!

03.

Zeleninovou směs naneste na rozkrojené, v topinkovači opečené kaiserky, navrch dejte sázené vejce, a můžete podávat.

Vyzkoušet můžete i další směsi na topinky.

Reklama

Související témata:

Načítám