Hlavní obsah

Topinky s restovanou zeleninou

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jakmile se doma najde trocha polotvrdého pečiva, většina lidí z něj udělá topinky. Byla by ale věčná škoda brát to jen jako „únikovku“. Na tento recept se budete těšit.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kaiserky
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1/2 červené papriky
  • 2 rajčata
  • 1/2 cukety
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte na osminky a rozeberte na sukýnky, česnek nasekejte najemno a oboje orestujte na oleji. Přidejte bobkový list a na malé kousky nakrájenou papriku a restujte další asi 3 minuty. Nakonec přidejte na kousky nakrájená rajčata (kdo nemá rád, může z nich vyndat semínka) a na kousky nakrájenou cuketu. Vše opékejte, dokud nebude i cuketa měkká. Z hotové směsi vyjměte bobkový list a podle chuti lehce osolte a opepřete.

Krok 2: Mezitím na jinou pánev rozklepněte vajíčka a usmažte je jako volská oka. Nezapomeňte lehce osolit žloutky!

Krok 3: Zeleninovou směs naneste na rozkrojené, v topinkovači opečené kaiserky, navrch dejte sázené vejce, a můžete podávat.

Vyzkoušet můžete i další směsi na topinky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek