Hlavní obsah

Toužíte po nové sedačce nebo pohovce? Vybrali jsme pro vás 10 nej!

Foto: kika nábytek

Současné sedačky a pohovky jsou velice variabilní, většinou si lze vybrat z mnoha rozměrů, tvarů, potahů či barev. Domů si pak pořídíte vlastně originální posezeníFoto: kika nábytek

Reklama

Vaše stará sedačka nebo pohovka už dosluhuje a vy si chcete konečně vybrat novou? Abychom vám ušetřili čas, porozhlédli jsme se za vás. Prohlédněte si, jakých deset kousků jsme našli!

Článek

Moderní posezení nabízí spoustu výhod – pokud se vám líbí jiná barva nebo byste rádi trochu odlišný tvar, není to vůbec problém. Současné výrobky jsou totiž velice variabilní.

A pokud chcete ještě prodat sedačku původní, i na to se dá najít čas. Mnohé obchody totiž nabízejí sedací nábytek zákazníkům na míru, a pak je třeba počkat pár týdnů, než pro vás bude nový nábytek hotov. Alespoň se máte na co těšit!

1. Nisus má i křesla

Pokud vás zaujme nadčasová pohovka značky Polstrin design, ale jedna vám nestačí, můžete ji doplnit křesly stejného vzhledu nebo zvolit jiný tvar; nabízí se i rohové provedení. Na výběr je i volba nožek nebo ližin, stejně tak řada potahových látek, ovšem může být také v kůži.

Foto: polstrin design

Rozměry 170 x 90 x 57 cm, cena od 20 964 KčFoto: polstrin design

2. Bavero s úložným prostorem

Rohová sedací souprava je nejen pěkná, ale i praktická. Horní část opěráků lze manuálně nastavit, sklopit či narovnat. Ve spodní části otomanu najdete výsuvný úložný prostor a pod sedáky se ukrývá výsuvný rozklad na lůžko s rozměrem 140 x 215 centimetrů. Jako potahový materiál je použita eko kůže, ovšem pokud chcete jiný materiál či barvu, není problém.

Foto: asko nábytek

Rozměry 270/205 x 78 – 98 x 120 cm za 25 999 KčFoto: asko nábytek

3. Cooper má tisíce variant

Líbí se vám tahle pohovka značky Home Spirit, ale rádi byste jinou barvu či vzor? Pak budete mít těžkou volbu – aktuální vzorníky potahových látek nabízí doslova tisíce variant. Nově si lze pořídit i pohovku s potahem z bavlny se lnem. Další velká škála panuje i u tvarových variací.

Foto: le patio

Například rozměry 150 x 75 x 75 cm za 54 250 KčFoto: le patio

4. Sumo vypadá robustně

Navzdory robustnímu vzhledu, u něhož se designéři značky Sancal inspirovali zápasníky suma, se tahle pohovka vejde i do menších příbytků. Základ tvoří dřevěná kostra z jasanu, pěna ultracel a látkový nebo kožený potah (na výběr i z řady barev). Zvýšené švy pomáhají definovat zakřivené linie kusu.

Foto: design propaganda

Rozměry 178 x 74 x 90 cm za 50 639 KčFoto: design propaganda

5. Bern se chlubí materiálem

Očekáváte maximální pohodlí? U této sedačky se použilo polyesterové rouno vyrobené speciální technologií, které je prodyšnější, nezadržuje se v něm vlhkost. Praktické je i polohování hlavových opěrek, lze si vybrat z několika úhlů nastavení, sedák a opěrák s ozdobným štepováním jsou pevné. Na výběr máte několik barevných variací potahového materiálu i nohou.

Foto: nábytek říha

Rozměry 186 x 107 cm, cena od 34 060 KčFoto: nábytek říha

6. Gamma i na spaní

Rozkládací pohovka moderního designu poslouží nejen pro chvíle relaxace, ale i pro příležitostné spaní (145 x 198 cm). A pokud chcete, můžete si vybrat i jiný tvar, například ji lze rozšířit nebo ji doplnit jedním či dvěma křesly.

Foto: Sconto nábytek

Rozměry 198 x 95 x 95 cm, pohovka včetně čtyř polštářů za 12 699 KčFoto: Sconto nábytek

7. Bikini k relaxaci

Je vás doma více a nemáte problém s místem? Pak třeba oceníte sedací soupravu Bikini s potahem imitujícím kůži (barva na výběr), která může být vybavená hlavovými opěrkami. Ale má také relaxační funkci – jeden díl sedačky funguje jako polohovací lehátko.

Foto: kika

Rozměry 258 x 212 cm za 22 990 KčFoto: kika

8. Trust chce předstih

Trust je příkladem sedačky, kterou je třeba objednat s již výše zmíněným předstihem. K dodání bude v prvním čtvrtletí 2014. Má sklopné opěradlo, které se dá nastavit do tří poloh – jedna je pro spaní, dvě pro sezení, šedá látka se kombinuje s bílou textilní kůží.

Foto: Design outlet

Rozměry 196 x 91 x 102 cm za 11 900 KčFoto: Design outlet

9. Stockholm ze sametu

Trojmístná pohovka s hloubkou sedáku 59 centimetrů má snímatelný sametový potah, který se čistí jemným kartáčkem vysavače nebo chemicky. Další šikovná vychytávka? Opěrky zad můžete otáčet, protože jsou potažené stejnou látkou na obou stranách, a tak se budou rovnoměrně opotřebovávat.

Foto: ikea

Rozměry 211 x 80 x 88 cm za 29 990 KčFoto: ikea

10. Sofa silver je ruční práce

Chcete mít doma něco skutečně originálního a ceníte si ruční práce? Možná se vám zalíbí stylová pohovka, jež je dílem šikovných jávských řemeslníků.

Foto: Auš Interiér

Rozměry 230 x 90 x 80 cm za 48 600 KčFoto: Auš Interiér

Z dalších tipů ještě doporučujeme 1 0 pohovek, které se vejdou všude ! Do 7777 korun!. Anebo vás spíše zaujmou Nejpohodlnější pohovky? Ty polštářové!.

Reklama

Načítám