Hlavní obsah

Trendy z Instagramu: Cyklistické kalhoty do města?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Módní trendy se na Instagramu střídají rychle, tak se nezdržujme. Co si potřebujete pořídit podle instagramových ikon a celebrit právě teď?

Článek

Co právě teď letí na sociálních sítích, na kterých trávíme čím dál tím více času? My se bez mučení přiznáme, že minut na Instagramu strávíme opravdu dost. Díky tomu vám alespoň můžeme tyto trendy přinést na zlatém podnose. Vyberete si?

Místo legín cyklistické šortky

Dlouhou dobu okupovaly Instagram legíny. Teď mají nástupce – šortky v cyklistickém stylu. Jsou lesklé, upnuté a do půlky stehen. Do módy se vrátily i bermudy v džínové variantě ke kolenům. Není divu, v posledních letech se džínové šortky zkracovaly, a dál už to jít nemohlo. „Bike shorts“ najdete například v kolekci Christine Centenery a Joshe Goota pod jejich značkou Wardrobe NYC. Nosí je například hvězda sociálních sítí Kylie Jenner (21) nebo módní influencerka, návrhářka a blogerka Chiara Ferragni (31).

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Italská blogerka Chiara Ferragni a Kylie Jenner v cyklo šortkách. Nosily byste je?Foto: Profimedia.cz

Kožená kabelka je už nuda

Trend průhledných tašek vystřídal jiný. Je to kabelka z korálků. Trochu retro, trochu bláznivé, ale ve výsledku dokáže tahle kabelka opravdu zaujmout a rozzářit outfit. Jen nevíme, zda bychom do tašek z dílny newyorské návrhářky Susan Alexandry, které stojí v přepočtu přes čtyři tisíce korun, opravdu investovaly.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Gigi Hadid s korálkovou kabelkouFoto: Profimedia.cz

A pamatujete na kabelky s kruhovými úchyty? Ty také můžete vyndat ze skříně. Inspiraci najdete u Sophie Roe, dánské módní influencerky, která doma vlastní jednu z „Ring purses“ od švédské značky Little Liffner.

Foto: Archiv firmy

Kabelka Little Liffner, 8500 KčFoto: Archiv firmy

Doplňků není nikdy dost

Pamatujete, jak na přelomu tisíciletí a ještě chvíli poté letěly umělohmotné kruhy všech svítivých barev? Ano, i to je jeden z trendů, který právě proběhl Instagramem. Jestli jsou pro vás plastové kruhy až moc velké retro, zkuste například dřevěné.

U doplňků ještě chvíli zůstaneme – v kurzu jsou perly. Jak je nosit, se můžete podívat na instagramovém účtu dánské fashion blogerky a influencerky Janky Polliani, která se nebála zkombinovat perlovou ozdobu do vlasů s výrazným perlovým náhrdelníkem, nebo se inspirovat modelkou Ashley Graham (30), která si neváhala vzít masivní perlový náhrdelník a neméně výrazné náušnice.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Ashley Graham (30) se perlovými doplňky pochlubila na svém InstagramuFoto: Profimedia.cz

Herečka Vanessa Hudgens (29) zase zvolila štrasové dlouhé náušnice a doplnila je stejnou sponou do drdolu a štrasem na šatech. Zdá se, že s doplňky to tuhle sezonu opravdu přehnat nemůžete.

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Hudgens (29) a její štrasové doplňkyFoto: Profimedia.cz

Kočičí sluneční brýle

Nosí se různé tvary brýlí (například srdíček) a ty s průhlednými skly zabarvenými do oranžova, které můžete vidět například u Rity Ory (27). Nicméně podle fotek na účtech módních blogerek věhlasných jmen užší kočičí brýle stále vedou. Pokud toužíte po lehké extravaganci, ale chcete zůstat trochu při zemi, sáhněte přesně po tomto tvaru. Garantujeme vám, že se v nich budete cítit velmi žensky!

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Rita Ora (27) a její extravagantní sluneční brýle s oranžovými sklyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Blogerky a fashion influencerky Janka Polliani (39, vpravo) a Darja Barannik na dánském fashion weeku letos v srpnu. Kočičí brýle frčíFoto: Profimedia.cz

Vyjádřete to tričkem

Tak před deseti lety začaly být velké nápisy na tričkách, a hlavně firemní loga, naprosto out. Letos je to ale jinak. Za průlom můžeme považovat Jennifer Lopez (49), která si v jednom ze svých novějších klipů vzala na sebe bílé tričko s velkým nápisem Guess. Svou roli v tom určitě sehrálo to, že se zpěvačka stala jejich tváří, ale stejně, značky se prostě znovu nosí! Co se týče triček, vévodí klasický střih a velký nápis, který nemusí být hned ultra značkový, ale vlastně stačí, když bude vtipný.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez v jednom ze svých klipůFoto: Profimedia.cz

Zvířecí vzor opět ve hře

Módní svět by se dal rozdělit na dvě poloviny podle toho, kdo miluje zvířecí vzory a kdo je naopak považuje na faux pas. Blogerka Alex Sedláčková (23) si z nich – byť v trochu stylizované verzi – pořídila rovnou maxišaty. Faktem ale je, že leopardí vzor se nosí nejvíc na sukních. Podívejte se, jak to sluší herečce Nathalii Emmanuel (29).

Foto: Kamila Shíbalová

Fashion blogerka Alex Sedláčková v šatech od Karen MillenFoto: Kamila Shíbalová

Foto: Profimedia.cz

Herečka ze Hry o trůny, Nathalie Emmanuel (29) v leopardí sukniFoto: Profimedia.cz

A jaké módní ikony na Instagramu sledujete vy? Doporučíte je ostatním? 

Reklama

Související témata:

Načítám