Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

S postupujícím létem jsou tu kromě melounů, meruněk a jahod také lahodné třešně. Takže nezbývá než říct jediné: Pusťte se do nich s třešňovým koláčem s čokoládou.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 5 ks vejce
    3
  • 150 g mandlí
    8
  • 100 g čokolády 70%
    6
  • 125 g másla
    7
  • 2 hrsti třešní
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte se žloutky a vanilkovým cukrem dohladka, přidejte do tuha vyšlehaný sníh, a nakonec vmíchejte nastrouhané mandle a jemně nastrouhanou čokoládu.

02.

Těsto nalijte do koláčové formy, poklaďte vypeckovanými půlkami třešní a dejte péct při 170 stupních Celsia asi na 60 minut. Hotový koláč posypejte moučkovým cukrem, a je hotovo.

Neméně dobrá je také kombinace hořké čokolády a kyselých višní, o čemž se může přesvědčit v receptu na pěnu z čokolády s višňovou omáčkou.

Načítám