Hlavní obsah

Třešňový závin s tvarohem

Hodnocení:
(16)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Nejlépe prý chutnají třešně ze sousedovy zahrádky, ale dnešní zákusky jsou tak dobré, že snesou snad i ty kupované. Zkusíte vláčný tvarohový závin?

Ingredience pro:
1 závin
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 80 g ztuženého rostlinného tuku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
Na náplň
  • 250 g tučného tvarohu
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek čerstvých třešní
  • 1 hrst mandlí
Na potření a podsypání
  • 1 vejce
  • hladká mouka
Článek

Postup

Krok 1: Z mouky, soli, tuku, vejce a vody vypracujte rukama hladké těsto (kdyby se moc lepilo, přidejte mouku, kdyby bylo naopak příliš drolivé, tak ještě trochu vody) a nechte ho půl hodiny zabalené ve folii, v lednici odpočinout.

Krok 2: Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkou, vejcem a škrobem, třešně vypeckuje a mandle (použít můžete i čokoládu) nahrubo nasekejte.

Krok 3: Na pomoučeném vále tence rozválejte těsto, přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, potřete tvarohem a posypejte třešněmi a mandlemi. Srolujte do závinu, otočte spojem dolů a potřete rozšlehaným vajíčkem (potřít můžete místo vejcem i mlékem). Pečte asi 45 minut při 180 °C dozlatova.

Tip: Jestli se vám nechce připravovat vlastní těsto, jednoduše použijte kupované listové.

Pokud jste také podlehli raw stravě, připravte si třešňový dort.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.