Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Chcete někoho (nikdo ale neříká, že ten někdo nemůžete být vy!) potěšit dortem, ale už při představě, jak v tomhle vedru pouštíte troubu, vás polévá horko? Nevadí, máme nepečené řešení!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 2 hrnky mandlí
    8
  • 1 hrnek datlí
  • 3 hrnky kešu
    8
  • 2,5 hrnku třešní
  • 1/2 hrnku agávového sirupu
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Scezené mandle rozmixujte s datlemi a natlačte na dno dortové formy s odnímatelným okrajem. Dejte chladit do lednice a mezitím si připravte krém.

02.

Scezené kešu rozmixujte dohladka, přidejte vypeckované třešně, sirup, kokosový tuk a citronovou šťávu a mixujte tak dlouho, až vám vznikne hladká hmota. Rozetřete ji na korpus a nechte několik hodin v ledničce zatuhnout. Okraje pak obtáhněte nožem namočeným do horké vody a sundejte formu.

Pokud vás raw mlsání zaujalo, příště připravte nepečený mrkvový dort.

Načítám