Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Chcete někoho (nikdo ale neříká, že ten někdo nemůžete být vy!) potěšit dortem, ale už při představě, jak v tomhle vedru pouštíte troubu, vás polévá horko? Nevadí, máme nepečené řešení!

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 2 hrnky den předem namočených mandlí
  • 1 hrnek předem namočených datlí
  • 3 hrnky den předem namočených kešú
  • 2,5 hrnku třešní
  • 1/2 hrnku agávového sirupu
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • šťáva z půlky citronu
Článek

Postup

01.

Scezené mandle rozmixujte s datlemi a natlačte na dno dortové formy s odnímatelným okrajem. Dejte chladit do lednice a mezitím si připravte krém.

02.

Scezené kešu rozmixujte dohladka, přidejte vypeckované třešně, sirup, kokosový tuk a citronovou šťávu a mixujte tak dlouho, až vám vznikne hladká hmota. Rozetřete ji na korpus a nechte několik hodin v ledničce zatuhnout. Okraje pak obtáhněte nožem namočeným do horké vody a sundejte formu.

Pokud vás raw mlsání zaujalo, příště připravte nepečený mrkvový dort.

Reklama

Související témata: