Hlavní obsah

Třešňový cheesecake

Hodnocení:
(27)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Křupavý korpus a jemný krém s chutí vanilky, k tomu kopec třešní a na stole máte dokonalý dezert na letní odpoledne u kávy.

Ingredience pro:
12 porcí
Na korpus
  • 100 g hladké mouky
  • 70 g drcených mandlí
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce holandského kakaa
Na krém
  • 500 g mascarpone
  • 250 g tvarohu polotučného
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
Na dohotovení
  • 1 hrnek čerstvých třešní
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 1 lžička škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte mouku, nasekané mandle, cukr, kakao a promíchejte. Přidejte nakrájené máslo, žloutek a vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto vyválejte na velikost kulaté dortové formy. Formu vyložte pečicím papírem, položte na něj těsto a dejte do chladu. 

Krok 2: Do mísy dejte mascarpone, tvaroh a prošlehejte s cukrem. Přidejte semínka z vanilkového lusku, vejce, škrob a ušlehejte hladký krém. Hotovou náplň naneste na těsto, uhlaďte a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dál, minimálně půl hodiny. 

Krok 3: Po upečení nechte koláč vychladnout a dejte ho aspoň na 2 hodiny do chladu. Mezitím vypeckujte třešně, dejte je do rendlíku, přidejte skořicový cukr a trochu vody. Směs zahřejte a krátce povařte. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přidejte do rendlíku, promíchejte a když směs trochu zhoustne, stáhněte ji z ohně.

Krok 4: Třešňovou směs naneste na vychladlý koláč. Nechte ještě chvíli v chladu a pak nakrájejte. 

Můžete zkusit také naše krémové cheesecake řezy s červeným vínem

ynezorPumanzeSaNyknalC