Hlavní obsah

Triky Vandy Chaloupkové: Jak se starat o suchou pleť?

 

Reklama

V dalším díle VIP líčení vám představíme minimalistický styl herečky Vandy Chaloupkové, která ujíždí víc na odličování a přírodní péči o pleť. Mrkněte na její tipy a triky ve videu!

Článek

Kosmetika s důrazem na přírodu a ekologii, přesně tu si vybírá herečka z Modrého kódu, Vanda Chaloupková (28), která přijala pozvání do naší redakce. S líčením to nepřehání a preferuje multifunkční líčidla jako balzám na rty, který používá i na tváře. Další vychytávkou je pudr z mrkve!

Vášní jsou pro ni také laky na nehty, ačkoli jako herečka má kvůli rolím omezené možnosti barev. Vanda má suchou a citlivou pleť, proto si užívá pečující kosmetiku a miluje svůj přípravek na odličování, se kterým si obličej rovnou i namasíruje. Tutoriál, jak se starat o suchou pleť, najdete ve videu. (Jak sjednotit začervenalou pleť a co na ni nepoužívat)

Seriálová lékařka a muzikál od Bowieho

Vanda Chaloupková pochází z Ostravy, kde vystudovala Janáčkovu konzervatoř. V současnosti žije a pracuje v Praze. Hraje v televizi, dělá i dabing. Mimo to můžete ji vidět v Divadle Na Fidlovačce, Broadway, Bez zábradlí nebo v Divadle Komedie, kde účinkuje v muzikálu Lazarus. „Tohle představení napsal David Bowie krátce před svou smrtí. Je o umírajícím muži, který není z téhle planety a čeká na rozsudek. Myslím si, že Bowie na Marsu opravdu žije. Napsal to a odjel tam, je to vesmírně krásné,“ říká o muzikálu herečka.

Herectví i tanec má v krvi

Vybrat si mezi televizí, nebo divadlem, by byla Sophiina volba. „Je těžké si vybrat, protože když dělám jedno víc, chybí mi to druhé. Nejvíc mě baví kombinace televize, divadlo, dabing. Také potřebuji, aby to v divadle byl trochu Shakespeare, trochu komedie, trochu muzikál,“ říká Vanda, jejíž velkou zálibou je i tanec. Dříve se věnovala latinskoamerickým tancům a moderně, což ve své práci zúročuje.

Vysněný film je zatím v budoucnosti

A její herecký sen? „Chtěla bych točit film, na který budu pyšná a který lidem něco předá. Na jednu stranu člověk dělá práci, aby mohl zaplatit nájem, na druhou stranu chci dělat i něco, co má nějaký umělecký přesah a ideální je, když se tyhle dva aspekty skloubí,“ dodává herečka.

Karanténa přinesla pro herectví nevyžádanou pauzu: „Nejdřív jsem šila roušky, pak jsem třídila věci a začala cvičit. Naučila jsem se třeba péct chleba nebo vyrábět pampeliškový med. Ten čas jsem se snažila využít opravdu kvalitně. Teď už ale zkouším i točím.“

Kde můžete Vandu Chaloupkovou vidět? Bude jednou z hvězd divadelní hry Meda, kterou uvede na letní scéně Museum Kampa jako poctu mecenášce a historičce umění Medě Mládkové, která vloni oslavila 100 let. Hra měla premiéru vloni a v hlavní roli excelovala Tatiana Dyková. Letos je herecké složení obměněné. Zkoušky probíhají a zatím se počítá s plánovaným uvedením 4. července.

Reklama

Související témata:
Vanda Chaloupková

Načítám