Hlavní obsah

Čas na experimenty: Zkuste líčení podle Terezie Kovalové!

 

Pojďte společně s námi nakouknout do kosmetické taštičky (spíš tašky) hudebnice Terezie Vodička Kovalové (30). Ukáže vám odvážné líčení, které si dělá na koncerty. Provede vás krok za krokem a prozradí, co používá. Troufnete si na to také?

Článek

Terezii Vodička Kovalovou můžete znát jako violoncellistku nebo příležitostnou modelku. Její další silnou vášní je i make-up. Na kameru vám předvede svůj osobitý styl líčení, který používá na představení. Kdy jindy experimentovat než teď, když jsme zavření v našich domovech? Připravte si ty nejdivočejší barvy!

Péče o pleť nade vše

Terezie má k dekorativní i pečující kosmetice blízko díky své mamince. „Máma se vždycky starala o pleť a pořád na tom ujíždí, takže je pochopitelné, že mě to chytlo,“ říká. Jak se můžete přesvědčit ve videu, experimentování s barvami miluje, ale ještě víc možná miluje skincare, tedy péči o pleť. Její rutina má sedm až osm kroků: jedno mokré odlíčení, druhé mokré odlíčení, peeling, maska (ne každý den), hydratační mlha ve spreji, sérum, olej a krém.

Značky kosmetiky by měly být ekologické, nicméně na čistě přírodních složkách netrvá. „Nebráním se používat chemii, žijeme v moderní době, kdy si člověk může pomoct určitými látkami. Nevidím na tom nic špatného.“

Bez fialového šamponu ani ránu

Zajímalo nás také, jak si udržuje svoje nádherné stříbrno-bílé vlasy. Jedna část je péče, druhá je genetický jackpot na kvalitní hřívu. „Mám odstín, který na blond chytá rychle, takže není třeba ani extrémního zásahu při odbarvování,“ dodává Terezie. Samozřejmě nechybí kvalitní šampon, kondicionér a doplňky stravy, které obsahují látku methionin. Ten pomáhá zlepšovat kvalitu vlasů. Zářivou stříbrnou barvu si udržuje i pomocí fialových šamponů, které dokážou odstranit žlutý nádech.

Reklama

Související témata: