Hlavní obsah

Třípatrový byt: Jídelna stojí na skle, do koupelny se jde skříní!

Foto: Svoboda&Williams, Jakub Pelnář (11x)

Luxusní tříposchoďový byt vás nadchne nevtíravou barevnostíFoto: Svoboda&Williams, Jakub Pelnář (11x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte rádi „loftové“ byty, luxusně vybavené vzdušné místnosti, budete zde jako v ráji. Dnešní byt je opravdu výjimečný, už jen tím, že se nachází ve třech vzájemně propojených podlažích.

Článek

Byt v pražském Karlíně vznikl jako součást kompletně zrevitalizovaného komplexu, který kombinuje památkově chráněnou budovu s novostavbou. A je vpravdě ohromující.

Co se plochy týče, s lodžií a terasou má dohromady téměř 200 metrů čtverečních (196 m2), vlastní plocha bytu je 166 m2. Dispozičně je veden jako 5 + 1, ovšem tím, jak je rozložen ve více patrech, máte dojem, že ložnic je více než čtyři, že jich je jako na zámku.

Co zde rozhodně oceníte, je chytré architektonické řešení z dílny Baumschlager-Eberle. Byt je pojat tak, že spodní patro je určeno spíše pro hosty, prostřední pro rodinné setkávání a horní pro soukromí majitele.

Do koupelny se vchází skříní

V prvním patře je hlavní vstup do bytu s halou, dále je zde samostatná koupelna a dvě ložnice. Ve druhém patře, které je ve tvaru písmene L, je pak na širší straně na jih orientovaný velký obývací pokoj s lodžií, spojovací chodba se schodištěm, koupelna s prádelnou a komorou. Na druhém konci chodby je pracovna. V posledním patře najdete prostornou ložnici s vlastní koupelnou, do které se vchází skříní, a neméně prostornou kuchyň s jídelnou a unikátní skleněnou podlahou, skrz kterou vidíte do obývacího pokoje ve druhém patře. Nic pro lidi se závratí nebo pro ty, kteří mají fóbii z výšek.

Foto: Archiv firmy

Jídelna s kuchyní se nacházejí v posledním patře bytu. Jídelní stůl a linka je Barletti, designová digestoř ElicaFoto: Archiv firmy

Řekni mi, kdo v tobě přebývá

Je zřejmé, že byt svým charakterem předurčuje kategorii, pro niž je vhodný. Rozhodně si zde těžko představíte rodinu s malými dětmi. To potvrzuje i Jan Mráz ze společnosti Svoboda, který jej charakterizuje takto: „Jde o reprezentativní byt pro mladý pár s nadprůměrnými příjmy a atraktivním zaměstnáním nebo pro rodinu s odrostlejšími dětmi, které ocení jistou izolovanost v prvním patře. Určitě se moc nehodí pro děti menší.“ A je zjevné, že ani pro starší pár.

Foto: Archiv firmy

Část stěny obývacího prostoru je obložena přírodním kamenem, opukou a další část místnosti zdobí tapetaFoto: Archiv firmy

Exotické materiály zde mají sraz

Co se týče vybavení, bytoví architekti zde rozhodně nešetřili ani na materiálech, ani na značkách výrobků. Většinou se jedná o nadstandardní prvky, například masivní podlahy jsou z exotického dřeva, v koupelnách je použita velkoformátová dlažba.

Foto: Archiv firmy

Ložnice je v posledním patře bytu lemovaná velkou terasou (15 m^2 ). Šikovná je i vestavěná skříň ukrývající vstup do koupelny. Na stěnách je benátský štuk, místnosti dodává osobitý půvabFoto: Archiv firmy

Jistě i vás by okouzlila původem italská vestavěná kuchyň Barletti nebo vinotéka z ušlechtilého kamene, zabudované ve stěně. Když k tomu připočtete, že budoucí majitelé budou mít prostornou šatnu, dvě koupelny, tři toalety, místnost s pračkou a sušičkou a komoru, bude těžké odolat.

Foto: Archiv firmy

Tato koupelna se nachází v prvním patře bytu. Sanita je Grohe. Všechny koupelny mají sprchový kout, tato i vanuFoto: Archiv firmy

Tento byt, který zatím čeká na svého majitele, by vás i s vybavením přišel na téměř 17 milionů korun. Ovšem s terasami, sklepy, garáží a společnou udržovanou zahradou.

Dali byste si říct, nebo vám tento byt přijde příliš rozsáhlý? Vadila by vám podlaha, jíž je vidět o poschodí níž? Diskutujte pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám