Hlavní obsah

Tuňákové špagety

Hodnocení:
(2)
Foto: archiv redakce

tuňák

Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Po studenské rychlovce vylepšené smetanou, olivami a parmazánem se budete olizovat.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • strouhaný parmazán
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • extra panenský olivový olej
  • 100 g oliv zelených bez pecky
Článek

Postup:

Krok 1: Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Větší cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli a nasekaný česnek. Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Přidejte citronovou šťávu a lžíci parmezánu, osolte, opepřete a krátce povařte. Dle potřeby podlijte trochou vody ze špaget. Do hotové omáčky vmíchejte kousky tuňáka, nakrájené olivy a uvařené špagety.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama