Hlavní obsah
3,4
(8)
Foto: archiv redakce

tuňákFoto: archiv redakce

Po studenské rychlovce vylepšené smetanou, olivami a parmazánem se budete olizovat.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g oliv černých
Článek

Postup:

01.

Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Větší cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli a nasekaný česnek. Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Přidejte citronovou šťávu a lžíci parmezánu, osolte, opepřete a krátce povařte. Dle potřeby podlijte trochou vody ze špaget. Do hotové omáčky vmíchejte kousky tuňáka, nakrájené olivy a uvařené špagety.

Reklama

Související témata:

Načítám