Hlavní obsah

Silvestrovská klasika: Máznete si vlašák, nebo tatarák?

Foto: kpatyhka, Shutterstock.com

Foto: kpatyhka, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hříšně dobré silvestrovské dobroty, to je to, oč tu běží. Zahoďte pro tuto chvíli hubnoucí ambice a pochutnejte si na domácím vlašském salátu, klasických pomazánkách, jednohubkách, dokonalých burgerech nebo pravém tataráku. Anebo raději vejce v aspiku či šunkovou pěnu?

Článek

Jestli chcete přichystat dokonalou silvestrovskou party, potřebujete dokonalé recepty. A my je pro vás máme! Začínáme klasickými chlebíčkovými saláty, pokračujeme pomazánkami, burgery a končíme domácí vekou a křupavými preclíky. Prostě 30 receptů, díky kterým budete za hvězdu!

Saláty na chlebíčky: Dáte si vlašák, nebo pochoutkový?

Místo másla, na nakrájený rohlík nebo veku. Klasické chlebíčkové saláty jsou prostě dokonalé. A tak si umíchejte třeba vlašský či hanácký. Chutnat vám budou všechny.

Pomazánky

Pomazánky jsou prostě geniální. Jsou rychlé a mnohdy je můžete použít jako hlavní jídlo. Zkuste si připravit budapešťskou nebo klasickou česnekovku, uvidíte, že zmizí ze stolu, ani nestihnete mrknout.

Jednohubky 

Máte chuť na něco opravdu pikantního? Slaninové nebo bůčkové jednohubky jsou hříšně dobré, plněná vejce jsou jemnější a budou chutnat každému.

Chlebíčky

Také máte ten svůj chlebíček, na který si chodíte do lahůdek? Na silvestra si ho nekupujte, vyrobte si svůj! Naše chlebíčky jsou neotřelé, co se týče ingrediencí, ale chuťově dokonalé.

Tatarák nejen na silvestra

Tatarský biftek je jen pro opravdové fajnšmekry. A my je z vás uděláme! Podle našich tipů se tatarák povede každému. Tak si skočte pro hovězí maso… Nebo zkusíte naši sýrovou verzi?

Burgery

Když se řekne burger, každý si představí dokonale ochucené grilované hovězí maso, čedar, salát, plátek slaniny a křehoučkou bulku. Ano, je to tak. Ale můžete vyzkoušet i moderní trhané kuřecí maso. Naučíme vás ho připravit tak, že budete váhat, zda půjdete do klasiky, nebo do trendy variace.

Chuťovky

K silvestrovské noci patří zábava, ale i jisté bilancování, vzpomínání. A vzpomínky mohou mít i podobu chuťovou. Schválně, kdy jste naposledy měli vejce v aspiku, šunkovou pěnu či rolku s křenem a ruské vejce?

Sýrová jízda

Nemusíte být zrovna vegetarián, aby vám chutnaly sýry. Naše dobroty, ať už z eidamu, nivy, syrečků, nebo hermelínu, ocení každý.

Domácí veka a kynuté preclíky 

Není nad to, zakousnout se do domácího pečiva – třeba do veky nebo křupavých preclíků. Je to trochu práce, ale věřte, že stojí za to.

Co budete chystat na silvestrovskou party vy? Vyzkoušíte třeba vrásčité brambůrky papas arrugadas? A kdybyste zatoužili po něčem odlehčeném, mrkněte na 20 zdravých receptů na silvestrovské pohoštění. Najdete tam tipy na zdravé pomazánky, křupavé řízky i bez smažení, zeleninové chipsy, burgery bez masa i jednohubky bez lepku…

Načítám