Hlavní obsah

Typy lidí, kteří vždycky budou mít sex

Foto: thinkstock

Ten, kdo je hodně podobný nějaké celebritě, nemá jistě o sex nouziFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád chce sex? aneb Rozpoznáte ve skupině lidí toho, který bez milování nemůže, nebo nechce být? Víte, kdo se sexu nikdy nevzdá? Tak pozor na hezké tvářičky, šéfa či vlastního manžela!

Článek

Neodoláte oblíbenému zákusku, ačkoli jste plně sytí? Poslechnete si určitou písničku v rádiu až do konce, i když jdete pozdě na domluvenou schůzku? Pro někoho to takhle funguje i se sexem. Jistí jedinci si ho neumí odepřít.

5 typů lidí, kteří vždycky budou mít sex

1. Lidé à la celebrity

Sexy idoly byly, jsou a budou. A lidé, kteří se jim podobají, o pozornost nouzi nemají. „S manželem máme takovou srandovní dohodu. Říká mi, že mu můžu být nevěrná jen s Vin Dieslem, protože ten prý má podobnou úroveň jako on,“ směje se pětatřicetiletá Hanka.

No, i když tohle nejspíš patří k nevinnému manželskému laškování, pravdou zůstává, že dvojníci slavných mohou mít sexu nepřeberně. Jednak se lépe seznamují, neboť jim každý připomíná, komu jsou podobní, a za druhé: Kdo odolá šarmu své středoškolské lásky z kin? Kdo si nerad splní svůj sen? Slavného obličeje, pokud ho onen šťastlivec sám vnímá jako výhodu, se zneužívá snadno.

Foto: thinkstock

Smysl pro humor je polovina úspěchuFoto: thinkstock

2. Sebevědomí a zábavní jedinci

Lamač ženských srdcí a sexbomba, oba využívající schopnost magnetismu, tedy přitažlivosti druhého pohlaví? Takoví lidé si prostor pro sex najdou vždycky. Ovšem, hádáte špatně, pokud si myslíte, že musí mít ideální míry a vypracované tělo. Stačí si osvojit vizuální styl flirtování!

Využívají ho typy lidí, kteří vytvářejí ze slov obrazy a „črtají“ pomocí rukou. Tito jedinci se také zpravidla nejhlasitěji a nejdéle smějí. „Zřejmě z toho důvodu jsou nejuvolněnější, neboť minuta nepřetržitého smíchu vás zbaví stresu na dalších 45 minut. Proto jsou také tito lidé maximálně atraktivní – veselost a schopnost rozesmát ostatní jsou klíčové složky sexuální přitažlivosti,“ nechává se slyšet Tracey Cox, britský sexuální guru v sukni. No, když se s nimi cítíte dobře, snáze podlehnete… Není to snad pravda?

3. Sexuální fanatici

Člověk, který je na sexu závislý, tedy má diagnostikovaný hypererotismus, (zvýšený zájem o sex) je nepřetržitě v zajetí vlastní sexuality. Masturbace je na denním pořádku, pravidelná soulož jakbysmet. Že na to existují medikamenty? Ano, ale… „Známe řadu léků, jejich vedlejším efektem je snížení sexuální apetence, ale jejich dlouhodobé podávání při této diagnóze by bylo velmi kontroverzní. Péče spočívá v psychoterapeutickém řešení problému,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality.

Foto: thinkstock

I prostá láska k sexu může být motorem mnoha vztahůFoto: thinkstock

4. Pokřivené autority

Když chceš psa bít, hůl si vždycky najdeš. „Sexuální harašení má svojí podstatou blíže ke zneužívání postavení a moci na pracovišti ve vztahu nadřízený-podřízená než k vlastní sexualitě. Muži tím často dokazují svoji převahu. Postiženým může být sice i muž, ale obtěžování žen převládá,“ uvádí Zlatko Pastor.

Říkáte si, že žádná práce za to nestojí? Oběti agresivních nadřízených či veřejných činitelů zneužívajících svoji moc hovoří o strachu, pohrůžkách a vydírání. Pak není divu, že „neslušné autority“ dostanou, co chtějí…

5. Nenapravitelní záletníci

Americký psychoterapeut M. Gary Neuman říká, že většina nevěrných mužů má sex s novou milenkou za více než měsíc od doby seznámení, což je jakési logické vyústění původního motivu záletu: citové prázdnoty. Více o tom se dočtete zde. A tento stav se může chronicky opakovat. Zkrátka ne každý se do manželství „hodí“, a tak hledá únikový východ – dobrodružství. A k němu patří právě ten sex…

A co vy, znáte člověka, který vždycky dostane to, co chce?

Načítám