Hlavní obsah

Úklid nám zabere 6 let života. Co s tím?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělej jen to, co tě naplňuje! Žij okamžikem! Žij svůj sen! To jsou moudra z populárních motivačních článků. Jak to ale udělat, když musíte trávit několik hodin denně úklidem?

Článek

V průměru pečujete o domácnost dvě hodiny denně. Vždyť jen pořádně vyluxovat celý byt zabere skoro hodinu. A když máte menší děti, uklízíte téměř nonstop. Utřít vylité mlíčko, honem vyčistit flek od čokolády, umýt nádobí po obědě... A jejda, ten plyšový medvěd zase rozdrobil rohlík. Takže znovu.

Sečteno, podtrženo: pokud se dožijete alespoň 85. narozenin, prouklízíte dlouhých 6 let. Vychází to ze studie britské společnosti Comfortier. Děsivé, že?

Jak si ušetříte pár let?

1. Najděte si dokonalého manžela

Máte doma chlapa ochotného uklízet? Tak to jste šťastná žena. Muž, který vytře podlahy, nebo dokonce umyje záchod, je rarita. Tak se ho držte zuby nehty. My ostatní jsme rády, když se naše drahá polovička trefí ponožkami do koše. Ale nezoufejte, leccos se dá napravit, když se o pomoc nebojíte požádat.

2. Naučte uklízet své děti

Pokud ten plán s manželem uklízečem nevyšel, naučte uklízet alespoň děti. Jinak se z toho zblázníte. Každá hračka má své místo, mistička od jídla patří do dřezu a smeták se drží takhle. Pojměte úklid jako hru a třeba budete mít brzy velkého pomocníka.

3. Objednejte si profíky

Děti se nechytly a manžel úklid stále odmítá. Co teď? Objednat si profesionálky na úklid. Beztak to zvládnou lépe a rychleji než vy. V Praze a Brně doporučujeme firmu LidskáSíla.cz, kde uklízí místní a proškolené dámy. Zkuste je a uvidíte, kolik volného času získáte.

S kódem „PROZENY” navíc dostanete 2 hodiny úklidu zdarma. Jednoduše ho zadejte v posledním kroku objednávky.

Podívejte se na video od LidskéSíly. Kruté, ale pravdivé, že?

Reklama

Související témata:

Načítám