Hlavní obsah

Uklízím, tak proč mě opustil? 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vy jste šťastná, ale může říct to samé on?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

1. díl - Peču, vařím, uklízím, starám se o něj. Proč mi teda utekl s jinou?

Článek

Máte úžasně zaběhnutý vztah. Víkendy společně trávíte v tlustých ponožkách u filmů, a vám připadá přirozené chodit po bytě s bílkovou maskou na obličeji. (Ucpané a roztažené póry jsou strašná věc, co si budeme vyprávět?!) Ve snaze postarat se o muže podle vzoru své matky vás možná baví pro něho vařit, péct a celkově se starat o jeho domácí pohodlí s vnitřní hrdostí, že jste dokonalá partnerka pro jeho uspěchaný a náročný život. Vy jste šťastná. Ale dá se to samé říct i o partnerovi?

Hlavně pohodlíčko

Milování? Pch! V tom nejlepším pořádku. Zkrátka vztah klape, nebo si to aspoň myslíte.

„Miláčku, nezajdeme dnes s přáteli na skleničku?" Použijete sváteční parfém a šaty, láskyplně se v boxu tulíte ke svému partnerovi a rozebíráte s kamarádkou sedící naproti, jak je někdy strašně složité zvládat zaměstnání a domácnost, péči o psa a kuchyni. Ale stejně to děláte ráda! „A co říkáš na ten nový prací prášek z reklamy, Lenko?"

Lenka naslouchá vašemu povídání o strašné chuti pořídit si dítě a nestačí se divit. Ještě než se nadechne, bude znát i jeho jméno. Zasníte se, jak vaše štěstí dosáhne dokonalosti, až rodina bude kompletní, a vy s odrostlou trvalou mezi péčí o čistotu partnerových spodků a přípravou jídla odkojíte společného potomka.

Je vidět, že o vašeho miláčka je zkrátka dokonale postaráno. Je ale rád??? Barem propluje krásná slečna s obrovským charismatem. Otočí se za ní každý. Ženy žárlí, muži si představují. Bohužel ten váš není výjimkou. Snaží se sice s kolegou udržovat rozhovor o svém milovaném autě, ale nedá se přehlédnout klouzavý pohled do jejího výstřihu na dokonalé trojky. Pověstná chemie začíná fungovat! On to ví. A vy ostatně taky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dělala jsem pro něj vše a přece mě opustilFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ty odcházíš?

Zabila byste pohledem tu figurínu z módní přehlídky v časovém rozmezí několika vteřin. S kamarádkou pospícháte upravit svoji vizáž na toaletu a doufáte, že oblíbeným parfémem Petra, Pavla, Lukáše či Martina vyrovnáte aspoň trochu skóre s krásnou neznámou. Při návratu domů ohřejete pozdní večeři, rozestelete společné lože a záříte štěstím, že usínáte vedle někoho, kdo ví, co je to láska, a má srovnané hodnoty. A taky proto, že se nenechal zblbnout... Takové zmalované „cosi" by se o něho určitě nedokázalo postarat jako vy!

Jenže ouha. Za pár dní vám drahý s notnou dávkou rozrušení přijde oznámit, že se rozcházíte. „Jak rozcházíme? To je vtip?" I když víte, že humor chutná opravdu jinak, zeptat jste se musela, to je pochopitelné. Při balení spodního prádla do otevřeného kufru vás chladně uzemní o své lásce k jiné. Znáte ji, je to ta z baru. „Jani, nezlob se, já jsem se opravdu zamiloval, ona je můj krásný anděl, úplně mě okouzlila. Neber si to osobně." Paráda. Nebrat osobně? To jako jde? V čem je jiná?

Já uklízela. A ráda!

Zatímco vy přemýšlíte, jestli jste ho nenaštvala přemírou bazalky u včerejšího jídla, vaše bývalá láska večeří ve vyhlášené restauraci, okouzlena uměle přifouknutými rtíky a ultra krátkou sukýnkou své osudové ženy, která dozajista vyzkoušela liposukci, lifting a bůhví co ještě. To nic nemění na tom, že jeden muž potkal svoji femme fatale... Ve společnosti mléčné čokolády a železných zásob alkoholu z domácího baru se vyrovnáváte s rozchodem. Holt se to stává. Ale proč zrovna vám? Že by smůla?

Jak si partnera více pojistit? Jak minimalizovat riziko, aby nebyl vyjukaný z červené rtěnky krásné neznámé? Dozvíte se ve druhém díle!

Reklama

Související témata:

Načítám