Hlavní obsah

Umíte nosit rolák? Ukážeme vám, jak v něm vypadat sexy!

Foto: Ander5, Shutterstock.com

I v roláku vám to bude slušet!Foto: Ander5, Shutterstock.com

Reklama

Chytrá žena v zimě vypadá dobře a její outfit je přitom pohodlný a hřeje. Jedním ze základů takového sofistikovaného a praktického zimního šatníku je rolák. Z jakých můžete vybírat?

Článek

Ačkoli roláky všeho druhu najdete v obchodech každý rok, některé z vás se jim automaticky vyhýbají. Někdo jim nepřišel na chuť, někdo neví, jak je nosit, a některé ženy mají v hlavě zakódováno, že je rolák asexuální část oblečení, kterou muži nenávidí. Pointa je samozřejmě v tom, že rolák musíte umět nosit. Podívejte se s námi, jaké jsou možnosti a co s nimi.

Foto: Archiv firmy

Buďte sexy, aniž byste odhalovaly dekolt. Na foto: oboje Zara, rolák 399 Kč, kabát (info o ceně v obchodě)Foto: Archiv firmy

Černá klasika

Proslulá česká módní návrhářka Liběna Rochová říká, že nejkrásnější je žena v černém roláku a v náručí milovaného muže. A možná víte, že v jiné barvě než v černé Liběnu Rochovou jen tak nepotkáte. S černou se zkrátka nedá šlápnout vedle. Zkuste černý rolák zkombinovat se signifikantní nadýchanou sukní a botami na podpatku. Nebo si k němu vezměte elegantní kárované kalhoty cigaretového či širšího rovného střihu, například s puky, boty s oxfordským vzorem, a budete dáma v pánském převleku.

Foto: Profimedia

Návrhářka Liběna Rochová je známou milovnicí černé barvyFoto: Profimedia

Foto: Archiv firem

Obyčejný černý rolák doplňte výraznou sukní. Na foto (zleva): Unisex rolák Local Icons (prodává Locallabels), 490 Kč, tmavě šedá sukně Bianca Popp (prodává Zoot), 2669 KčFoto: Archiv firem

Už jste vyzkoušely tělovou barvu?

Tělovka neboli nude odstín je v posledních letech trend. Máte z něho strach, že budete tak trochu nahé? O to ale právě jde :-). Zkuste si pořídit upnuté bavlněné tričko s rolákem v tělové barvě, nejlépe jako body, a přes něj si oblečte obyčejné černé kalhoty. Tělová barva je svou nenápadností tak nápadná, že není potřeba upozorňovat na jinou část oblečení. Pokud si netroufáte, můžete podobně ženský efekt vytvořit s béžovou nebo starorůžovou barvou.

Foto: Archiv firmy

Ve světlých zemitých barvách budete působit žensky. Na foto: Rolák Zara, 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Tělová barva dá vyniknout výraznějšímu líčení. Na foto: Rolák H&M, 899 KčFoto: Archiv firmy

Rolákové šaty

Rolák samozřejmě neznamená jen triko nebo svetr. Dnes najdete v nabídce super praktické šaty na celou zimu – úpletové či vlněné, každopádně vás zahřejí a ještě se za vámi obdivně otočí každý, kdo má vkus. Teplejší šaty mají také výhodu tolerance k tomu, že proběhly Vánoce. Nebývají úplně na tělo, takže se v nich schovají vanilkové rohlíčky i kachna z Božího hodu.

Pokud se vám zdají pletené šaty jako příliš velká jednolitá plocha, můžete použít pásek. Ale schválně, nechte si poradit od někoho blízkého – aktuálně se nosí spíš uvolněné varianty, namísto pásku třeba se šperkem na krku.

Foto: Archiv firem

Šaty s rolákem nemusíte ani zdobit páskem, nosí se volné. Je to pohodlné a po Vánocích praktické. Na foto (zleva): Šaty Stradivarius, 599 Kč, šaty Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Rolák po dědovi

Sexy můžete vypadat i v obřím svetru, do kterého se celá zachumláte, nebo ve zdánlivě beztvarém kusu akrylu. Pokud se vám doma válí nějaký starý nesmrtelný rolák, který vám sahá od nosu po kolena, stačí se pod něj vyzbrojit body nebo nátělníkem a vzít si třeba sukni s krajkovým zakončením. Vykukující krajky jsou k silnějším vláknům skvělým kontrastem.

Další variantou je vzít si sukni do pasu a rolák do ní ledabyle zastrčit, například jen na boku nebo vepředu. Nepravidelná draperie okolo boků je nezvyklá maličkost, která zaujme pozornost. A pokud chcete být opravdu nepřehlédnutelné, obujte si kozačky nad kolena.

Foto: Archiv firmy

Možností je koupit přímo rolák s krajkou ve spodní části. Na foto: Rolák Stradivarius, 749 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Rolák zastrčte do sukně, která končí v pase, a rázem máte outfit roku. Na foto (zleva): Rolák a sukně, obojí 399 Kč, Zara, rolák, 299 Kč, a sukně, 359 Kč, H&MFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Kozačky nad kolena jsou hitem letošní zimy. Na foto (zleva): oboje Baťa, černé kozačky, 1799 Kč, šedé kozačky, 999 KčFoto: Archiv firmy

Tip na závěr

Když zakryjete krk, můžete odhalit část těla někde jinde :-). Co takhle holá ramena?

Foto: Archiv firmy

Na foto: Sametový svetr s holými rameny, Zara, 599 KčFoto: Archiv firmy

Dáte roláku šanci i vy?

Reklama

Načítám