Hlavní obsah

Už máte svoji kosmetickou výbavu na zimu?

Foto: Thinkstock

V zimě je péče o pleť velmi důležitáFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to – jdete ulicí, čepici naraženou do čela, šálu vytaženou až k nosu, oči přivíráte před ostrým ledovým větrem a cítíte prochladnutí po celém těle. I přes zateplovací manévry nemůžete zmrzlou pusou pořádně artikulovat a necítíte konečky prstů. Zima je ročním obdobím, kdy vaše pleť trpí. Jak se postarat, aby tu letošní přestála bez úhony, vám poradíme v tomto článku.

Článek

Každé pleti vadí silný vítr, kvůli kterému máte tvář ošlehanou jako 80letý norský rybář, reaguje na silné mrazy a náhlé změny teplot při přechodu z venkovního chladného do vnitřního vyhřátého prostředí. Pleť je vysušená, až šupinkatá s červenými skvrnkami, může svědit, pálit a pnout. Proto je potřeba věnovat jí zvýšenou péči! Stejně tak i zbytku těla, především rukám, ale i těm částem, jež nejsou přímo vystaveny sychravému počasí. Které kosmetické přípravky by vám v zimě neměly chybět? Vybrali jsme jich několik, od klasických stálic vašich kosmetických výbaviček, až po ty, které mohou být pro některé z vás novinkou.

Zázrak v kelímku

Tuto věcičku vám určitě nemusíme sáhodlouze představovat. „Zázračný kelímek“ zná, alespoň z doslechu, každá z vás a polovina z vás s ním má osobní zkušenost. Nejprodávanější výrobek kosmetické firmy Oriflame je milován ženami na celém světě. Obsahuje pečující včelí vosk a lze jej použít na popraskané rty, suché lokty, nehtovou kůžičku, ale i opary, suché paty či od smrkání odřený nos. Okamžitě poskytne úlevu a jeho rychlý hojivý účinek se dá přirovnat k opravdovému zázraku. Stojí 219 korun.

Pro vlasy bez života

Firma Alcina přinesla na trh řadu zimních přípravků s extraktem z granátového jablka, obsahujícího velké množství vitaminu B a C – do této zimní sady patří mimo jiné i šampon, který chrání vlasy namáhané mrazivým počasím. Dodává jim energii a posiluje je. (Na zajímavé účesy se podívejte v článku Zaostřeno na ofiny: Která vám bude sedět? nebo Trápí vás příliš jemné vlasy? Dodejte jim objem!.) Pořídíte jej za 166 korun.

Dlouhodobá péče

Pokožce vystavené nepříznivým vnějším vlivům uleví ABCDerm Cold Cream od Biodermy za 253 korun. Vyživuje, chrání a zklidňuje i citlivou pokožku díky přírodnímu patentovanému komplexu a příjemné jemné struktuře. Dlouhodobě zabraňuje nepříjemnému pocitu pnutí a suchosti. (Sníte o krásné pleti? Přečtěte si článek Krásná pleť jako z plakátu? Kouzlete s rozjasňovači!.)

Dejte své pleti to, co chce

Vaše pleť si v zimě žádá skutečně intenzivní péči. Dopřejte jí proto jednou za čas vyživující masku s výtažky z himálajských bylin od Avonu. Hydratuje a zklidňuje podrážděnou i citlivou pokožku, která zůstává zdravá a hebká na dotek i na pohled. Za přípravek dáte 199 korun.

S Niveou navždy

Opět jedna klasika, která nestárne. Modrý kelímek s nezaměnitelným bílým nápisem Nivea měla v koupelně jistě i vaše maminka a na horách se jí mazala povinně celá rodina. Hutná konzistence a mastný základ je přesně to, co je v zimě potřeba, a právě díky tomu a zázračné složce Eucerit intenzivně pečuje a chrání pleť. Zdá-li se vám na den příliš mastná, použijte ji jako noční krém. Ráno budete mít tvářičky jako dětská prdýlka! Stojí 80 korun.

Bez pocitu mastnoty

Cold Cream Avéne se velmi rychle vsakuje, a poskytuje tak okamžitou úlevu citlivé a vysušené pokožce. Pleť pořádně promastí, a díky termální vodě, kterou obsahuje, ji i hydratuje, zklidňuje a zjemňuje. Cena? 199 korun.

Levandulové uvolnění ve vaně

V zimě si častěji než jindy rády dopřáváte dlouhou uvolňující koupel. Sníte o ní při cestě z celodenního lyžování i během náročného dne v práci. Připravit si horkou vanu je pro vás malým rituálem... Zkuste do něj začlenit i koupelový olej Levandule od Salus (dnes Saloos). Zklidňuje vaše smysly, příznivě působí na nespavost, bolesti hlavy, migrény a dýchací potíže. Vedle toho regeneruje pokožku a posiluje její obranyschopnost: po koupeli je vláčná a sametová. Stojí 83 korun.

Do mrazu bez obav

Ruce jako v bavlnce

Suché ruce k zimě tak nějak patří. Občas si zapomenete rukavice, a pokožka na rukou vám to okamžitě vrátí i s úroky. V zimě proto používejte krém na ruce pravidelně. Osvědčenou kvalitou je značka Neutrogena, která je se svým intenzivně pečujícím krémem za 96 korun tou správnou záplatou na vaše mrazem popraskané ruce.

Rty pod nejpřísnější ochranou

Jedete na hory? Pak byste měly myslet i na ochranu proti slunečnímu záření. Firma Piz Buin na to pomyslela již dávno a se svou řadou Mountain přivedla na trh výrobky, které jsou určeny pro pobyt v zimě a na horách a které poskytují 100 % ochranu před sluncem i v těch nejextrémnějších podmínkách. Na pokožce vytvářejí film, který chrání před větrem a zimou. Vedle balzámu na rty se zaměřuje na krémy s vysokým faktorem, které se rychle vstřebávají, nezanechávají mastný vzhled a neucpávají póry. Ty stojí 171 korun.

Máte s některými těmito výrobky zkušenosti? Podělte se o ně s námi!

Reklama

Související témata:

Načítám