Hlavní obsah

Úžasná kombinace jahod a tvarohu! Tyhle muffiny si zamilujete

Foto: autorky

Foto: autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jahodová sezona je v plném proudu. Upečte si z nich jednoduchý moučník, za který se nebudete muset stydět ani před tchyní.

Článek

Jahod není nikdy dost. Proto se nebojte přimíchat voňavé červené plody do kyprých tvarohových muffinů, které se vám budou rozplývat na jazyku.

Tvarohové muffiny s jahodami a šlehačkou

Na 10 ks budete potřebovat: 60 g cukru, 50 g másla, 2 vejce (žloutky oddělené od bílků), 250 g polotučného měkkého tvarohu, 100 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, asi 10 středně velkých jahod, ušlehanou smetanu a moučkový cukr na ozdobení

Postup: Cukr utřete s máslem ve větší míse. Postupně zašlehejte žloutky a přimíchejte tvaroh. Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do směsi. Přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem, hrst jahod pokrájených na kousky a promíchejte.

Vzniklé těsto rozdělte do formiček na muffiny. Formičky plňte asi 1 až 2 cm pod okraj. Na těsto můžete ještě rozprostřít pár slabých plátků jahod. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 35 minut.

Po vychladnutí ozdobte šlehačkou oslazenou moučkovým cukrem a navrch položte rozkrojenou jahodu. Muffiny můžete zkrášlit lístky máty nebo meduňky.

A jaký je váš nejoblíbenější jahodový recept?

Reklama

Načítám