Hlavní obsah

Válka mužů s podprsenkami: Umí je rozepínat?

Foto: Thinkstock

Z rozepínání podprsenky má mnoho mužů hrůzu už předemFoto: Thinkstock

Reklama

Ženám to trvá jen chvilku, ale i ten nejzkušenější milenec zápasí. S čím? Udržet palec a všechny prsty na správném místě je věda! Tak jak se ty zpropadené podprsenky rozepínají? Umí to muži vůbec?

Článek

Muži a podprsenky. Ačkoli pánové hlásí, že jim tento ryze dámský kousek oblečení vyloženě „jde na ruku“, opak je v některých případech pravdou. Než muž podprsenku rozepne, pořádně se u toho zapotí, a co víc, i zraní, tvrdí autoři jedné studie!

Háčky a spony? Nebezpečné!

Odborný časopis British Journal of Plastic Surgery se rozhodl vydat varování pojednávající o nebezpečí úrazu při rozepínání dámských podprsenek. Autoři z řad chirurgů z londýnské nemocnice Svatého George se tak rozhodli poté, co přijali sedmadvacetiletého pacienta s vážným poškozením vazů a zlomeninou palce.

Bolestné přiznání mužů

„Je důležité, aby lidé byli vzdělanější o mechanice ženského spodního prádla, neboť asi 40 procent mladých mužů, a to i ve třiceti nebo čtyřiceti letech, špatně chápe princip rozepínání a zapínání podprsenky, takže i jim hrozí podobné zranění,“ varují odborníci s tím, že dostat z mužů doznání, že to vlastně s podprsenkami neumí, je nadlidský výkon. I onomu nešťastníkovi trvalo dlouho, než přiznal, jak ke zranění přišel.

Foto: Thinkstock

Nejdřív je třeba pochopit princip, pak už je to snadnéFoto: Thinkstock

Adrenalinový sport?

„Došlo k tomu v noci, v přítomnosti alkoholu a atraktivní společnice. Prst se zachytil mezi dvojité popruhy horního dílu spodního prádla a zkroutil se, jak s ním jeho majitel sváděl boj,“ popsal situaci rekonstrukční chirurg Andrew Fleming s dodatkem, že se jednalo o velmi ošklivé zranění obvykle spojované se sportem, zejména s horolezectvím, které si vyžádalo šest týdnů rekonvalescence.

Chudák pacient tak nepatřil mezi mužskou elitu, která údajně dokáže rozepnout každou podprsenku do čtyř sekund… Cože? Nesmysl. Již teď je jasné, že tohle pánské vychloubání je tak trochu mimo mísu!

Když pánové přehání…

Britský deník Daily Mail informoval o jednom nedávném testu, během kterého se dobrovolníci měli zbavit podprsenky oběma rukama. Průměrná doba výkonů? 27 sekund. Pokud byl úkol zaměřen na použití jedné ruky, bylo to 58 sekund. A nejosvědčenější postup, jak nad oporou hrudníku zvítězit? Vede následující rada!

Muži mužům. Jak na to?

  • 1. Pánové, pohmatem zjistěte, o jaký druh podprsenky se jedná. Většina má zapínání vzadu, některé vpředu, sportovní kousky jsou ty nejhorší (sundávají se přes hlavu). Zapínací mechanismus odhalí 3–5 centimetrů zdvojené látky.
  • 2. Zastrčte prostředníček mezi podprsenku a záda. Sevřete onu zdvojenou látku z obou stran, tedy mezi palec a ukazováček, a stiskněte k sobě. (Druhý, neméně účinný způsob, se odvolává na absenci použití prostředníčku. Záleží na šikovnosti každého.)
  • 3. Háčky se lépe vyvlečou z oček, když prsty mírně překřížíte přes sebe, nebo si pomůžete palcem. Tak, a je hotovo!
Foto: Archiv

Jak se vám líbí podprsenkový trenažér?Foto: Archiv

Trénink dělá mistra!

Pokud má někdo „obě ruce levé“, může zkusit trénink na podprsenkovém trenažéru, který vymyslel a zkonstruoval designér Noam Toran, Mexičan žijící ve Velké Británii, který chce se svým parťákem Nickem Williamsonem pomáhat všem nešťastným mladým mužům. Kdo bude mít tímto způsobem předcvičeno, může se klidně zařadit k již zmiňované pánské elitě, třeba přímo k mistrovi ve svém oboru.

Jistý Chris Nicholson z Londýna má na svém účtu připsán zajímavý světový rekord. Pomocí jedné ruky rozepnul během jedné minuty dvacet podprsenek.

Pánové, ještě se máte co učit! Dámy, tak na tohoto týpka si opravdu dejte pozor! Stát vedle něj v metru je vysoce rizikové!

A jak to vidíte vy? Umí muži rozepínat podprsenky? Za jak dlouho vás jí zbaví váš milenec?

Reklama

Související témata:
Mechanika

Načítám