Hlavní obsah

Když kýč, tak velkolepý! Vánoční výzdoba v Bílém domě pod taktovkou Jill Biden předčila očekávání

Foto: Kevin Dietsch, Gettyimages.com

Foto: Kevin Dietsch, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě ani nezačal advent a na vás už se valí vánoční výzdoba na každém rohu? Tak to jste ještě neviděli tu v Bílém domě! Jill Biden, první dáma USA, se nechala unést dětskou hravostí. Pojďte se pokochat.

Článek

Zajímalo vás někdy, jak asi vypadají Vánoce v Bílém domě? Hádáte dobře – výzdoba je ohromující a rozhodně nekončí u adventního věnce a jednoho stromečku… Magic, Wonder and Joy, tedy Kouzlo, zázrak a radost, to je téma letošních vánočních svátků v Bílém domě. Jak vypadá slavnostní aranžmá, které vzniklo pod taktovkou první dámy Jill Biden? Je hravé, přeslazené a správně kýčovité.

Probudit dítě v každém z nás

Cílem první dámy, která v Bílém domě oslaví svátky už potřetí, bylo probudit dítě v každém člověku, tak aby dokázal prožít ty pravé kouzelné Vánoce protkané radostí. Na výzdobě se podílely stovky dobrovolníků a každý pokoj má předat čirou dětskou radost. „Od dětí se můžeme učit, jak žít přítomným okamžikem, i když nás láká rušný svět, jak se otevřít lásce a žasnout nad každým momentem nehledě na to, jak obyčejný je. Najít krásu třeba i na zastávce metra,“ řekla Jill Biden ve svém projevu k příležitosti představení výzdoby. Také dodala, že vánoční svátky nabízejí čas, kdy se lze zastavit, dát si pauzu od každodenního shonu a být vděční za to, co v životě máme.

Mikuláš, nebo Santa?

Bílý dům navštíví během vánočního veselí až 100 tisíc lidí a ocitnou se jako v pohádce a Santově vesnici zároveň. Uvnitř najdou až 98 vánočních stromků hojně ozdobených světýlky, Bílý dům z perníku nebo postavičky Louskáčka.

Vánoční dekorace připomínají také 200 let od vzniku slavné americké básně Návštěva svatého Mikuláše. Vyšla anonymně v roce 1823 v místních novinách v městě Troy a její autor není dodnes jistý, nicméně se v průběhu let stala velmi populární a zasloužila se o to, že americké Vánoce vypadají tak, jak je dnes známe – jen se z Mikuláše stal Santa.

Nahlédněte do Bílého domu ve svátečním

Načítám