Hlavní obsah

Vánoční inspirace: V čem zazáříte u štědrovečerní tabule?

Foto: Kiselev Andrey, Shutterstock.com

Foto: Kiselev Andrey, Shutterstock.com

Reklama

Vánoce jsou za rohem, ale do svátků klidu a míru mají zatím daleko. Z generálního úklidu, pečení cukroví a shánění dárků se pro mnohé stala spíše stresující záležitost. Chybí kouzelná atmosféra i vám? Nalaďte se třeba tím, že si vyberete krásný outfit k štědrovečerní tabuli.

Článek

Co na tom, že ještě nemáte ozdobený stromeček ani prezent pro sestřenici z druhého kolene... Vyhněte se nervovému zhroucení pomocí módních kombinací – díky nim se na Vánoce začnete znovu těšit jako malá holka. Vsaďte na typické adventní barvy, jako je červená, zelená nebo zlatá, a nezapomeňte ani na roztomilé maličkosti v podobě třpytivých potisků či roztomilých šperků. A ano, mohou být i trochu infantilní!

Vánoční motivy

Videoklip k nejznámějšímu hitu skupiny Nightwork by bez ní neměl smysl, vy si ale teplákovou soupravu na Štědrý večer odpusťte, přestože ho budete trávit doma. Vždyť i pohodlné oblečení může vypadat slavnostně! Mnoho módních značek si k této příležitosti připravilo speciální kolekce. Heboučké svetry nebo doplňky s vánočním vzorem seženete doslova na každém kroku, stačí mít jen otevřené oči.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr H&M, 299 Kč; 2. ponožky Happy Socks, 279 Kč; 3. džíny Levi’s, 2299 Kč; 4. papuče Reserved, 349 Kč; 5. prsten Tous, 5659 Kč Foto: Archiv firem

Bílo-zlatá elegance 

Nepatříte mezi fanynky veselých odstínů? Zahalte se od hlavy k patě do barvy čerstvě napadaného sněhu. Bílou však nenechávejte v outfitu samotnou. Skvěle vynikne se zlatými odlesky, které dodají jinak monochromatickému kompletu noblesní punc. Při večeři i během rozbalování dárků můžete punčocháče z outfitu vynechat, jestliže se jich ovšem vzdát nehodláte, připomeňte si pravidla nošení tělových silonek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice Klenoty Aurum, 2290 Kč; 2. sukně Bonprix, 899 Kč; 3. svetr Zara, 1299 Kč; 4. boty Reserved, 599 Kč; 5. hodinky Rebecca Minkoff (prodávají Klenoty Aurum), 2370 KčFoto: Archiv firem

Luxusní třpyt 

Chcete pojmout vánoční dresscode trochu pompézněji? V třpytivých minišatech oslníte na červeném koberci i parketách v obýváku. Jen myslete na to, že k podobnému modelu se domácí papuče opravdu nehodí. Trefou do černého jsou sexy kozačky nad kolena. Žádné takové nemáte? Pořiďte si nové a obujte je až na Štědrý den. Alespoň nebudete muset drhnout podrážku znečištěnou předchozími adventními pochůzkami. A čím méně nepříjemných činností, tím lépe. Nejen v předvánočním čase.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice Zara, 449 Kč; 2. čelenka New Yorker, 109 Kč; 3. šaty F&F, 849 Kč; 4. kozačky Kazar, 2994 Kč; 5. punčocháče Calzedonia, 429 Kč Foto: Archiv firem

Pohodlí především

Dáváte přednost pohodlí před posledními trendy? Pak se zřejmě ani u slavnostní večeře nebudete chtít cítit svázané v těsných šatech, nebo se dokonce trápit na vysokých podpatcích. Tepláky či legíny opravdu nedoporučujeme, ale základem svátečního outfitu se mohou stát i obyčejné džíny. Denimové kalhoty doplňte zeleným svetrem v oversized střihu a náušnicemi ve tvaru populárního vánočního pamlsku. Až rozbalíte všechny dárky, vydejte se na půlnoční mši či venkovní koulovačku ve stylových šněrovacích botách.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice Claire’s, 251 Kč; 2. džíny s.Oliver, 999 Kč; 3. svetr Lindex, 999 Kč; 4. boty Stradivarius, 1299 Kč; 5. kryt na iPhone Swarovski, 1990 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám