Hlavní obsah

Ve znamení Střelce: nadšení, upřímní a čestní

Foto: Nadya Korobkova, Shutterstock.com

Foto: Nadya Korobkova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří se narodili mezi 22. listopadem a 22. prosincem, se pyšní vlastnostmi znamení Střelce – optimismem, energií a nadšením. Co dalšího přináší ohnivý živel tomuto znamení?

Článek

Střelec je nadšenec a optimista a srší energií – a to všechno zejména proto, že mu vládne planeta Jupiter. Do vínku jim dává i věčné štěstí, kterým vás Střelci dokážou tak vytočit – jim se prostě vše daří. Na co sáhnou, to klapne, a ani si s tím nemusí dělat žádnou velkou hlavu. Prostě klídeček, pohoda. Žádný stres. Přispívá k tomu i živel ohně, který přesně tyto vlastnosti podporuje.

Nespoutaní, ale přizpůsobiví

K tomuto znamení patří proměnlivá kvalita, což znamená, že jsou Střelci přizpůsobiví, pružní a flexibilní a dost dobře se jim dělá na volné noze. Také jsou to zvědavci. Velcí zvědavci, zajímá je všechno, co se kolem nich šustne, a dokážou si o tom pak nastudovat stovky materiálů. Obecně bývají skvělí studenti, pokud je tohle směr, kam je srdce táhne, ale také cestovatelé a dobrodruzi, protože chtějí ledacos vidět na vlastní oči a nasbírat tuny zážitků.

Jsou to svobodné duše, které není radno omezovat. A vlastně to ani nejde, protože jsou to natolik silné osobnosti, že se omezovat zkrátka nedají, prásknou do bot a zmizí v tom okamžiku, kdy mají pocit, že se jim kolem krku stahuje obojek.

Silné zásady

Nejsou to ale jen rozlítaní bohémové – mají totiž své zásady. Svůj morální kompas, etický kodex, třeba jsou silně věřící nebo prostě jen žijí podle pravidel, která si sami stanovili. Každopádně přes tyhle zásady vlak nejede a za ně neudělají Střelci ani krok. A kromě toho se také budou na svou stranu snažit získat všechny ostatní, protože jsou přesvědčeni o správnosti svojí cesty – neochvějně. Když vás tedy bude nějaký Střelec lámat na nějakou jeho „víru“, ke své filozofii, neberte to špatně. On vám opravdu chce jen pomoct a má pocit, že pro vás dělá to nejlepší, co může.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jestli se někomu daří, na co sáhne, musí to být StřelecFoto: fizkes, Shutterstock.com

Pravda a upřímnost

Střelci jsou stále na cestě a pořád jdou za něčím novým, se starým se nespokojí. Hledají také pravdu a ideály, věří v dobro a vždycky v sobě mají naději, i když by měli být úplně na dně. Jsou neobvykle silní a houževnatí, a ačkoli je jejich úsměv třeba někdy maskou, je tak přesvědčivý, že jím často zmatou i sami sebe.

S hledáním pravdy se pojí taky obrovská upřímnost, která je až krutá. Střelec vám dokáže vpálit do obličeje i to, co sami víte, ale abyste si neublížili, nepřiznáte si to. Střelec tyhle zábrany nemá a od vás očekává to samé – že pokud máte nějaký problém, nějakou kritiku, řeknete ji narovinu a nebudete si v sobě křivdy a nespravedlnosti schovávat. To je něco, co ho dokáže opravdu rozzlobit: potají šeptané stížnosti, které nikdo nevysloví nahlas, pomluvy, křivé pohledy místo přímé konfrontace. Střelec se zásadně nehádá, ale čistí vzduch.

Jako děti

Snadno se nadchne a snadno ho to taky zase přejde, takže občas toho naslibuje víc, než následně splní. Když si ale na něj došlápnete a připomenete se, nakonec to nějak do konce doklepe. Chybí mu ale výdrž a vytrvalost, tak to chce nad ním stát s bičem. Zůstává totiž pořád tak trochu dítětem, jak s tím dobrým, tak s tím špatným, co to přináší.

Kromě nedůslednosti a touhy dělat jen to, co ho baví, tu pak totiž máme neskonale nakažlivou radost ze života a z každodenních maličkostí, obrovskou otevřenost a chuť sdílet svět s druhými. Proto se vyplatí se se Střelci kamarádit – když jste na dně, dostanou vás z něj mrknutím oka jen svou pouhou přítomností.

Ve vztahu

Střelci věří v lásku a celý život ji nadšeně hledají – a když ji najdou, už ji nepustí. Jsou velmi otevření a upřímní, ve vztazích nehrají žádné hry, umí dělat nádherně romantická velká gesta. V posteli nemají zábrany, pouští se do všech dobrodružství, která je zrovna napadnou. Jak se vším, i tady si prostě chtějí užívat života.

Reklama

Načítám