Hlavní obsah
3,0
(325)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že milujete tortilly a chcete jíst zdravěji? Pak musíte vyzkoušet tyto veganské tortilly z červené čočky, které jsou jen ze 3 surovin. Naplnit si je můžete tím, co máte nejraději.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 tortill
Na tortilly
  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 hrnky vody
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Hrnek (cca 250 ml) červené čočky zalijte dvěma hrnky vody a nechte odstát 3 hodiny (čočku můžete nechat odstát i přes noc).

02.

Odstátou čočku rozmixujte i s vodou do hladka. Směs poté dosolte.

03.

Na suchou rozpálenou pánev pomocí naběračky nalijte postupně část čočkovou směs a tvořte placky neboli tortilly. Množství vyjde na 5 až 6 tortill.

04.

Každou tortillu opékejte na pánvi na mírném plameni cca 5 minut pod poklicí. Poté tortillu obraťte a znovu opékejte i z druhé strany cca 3 minuty.

05.

Tortilly jsou skvělé třeba jako příloha ke kari (zkuste například cizrnové kari se špenátem nebo thajské červené kari s kuřecím masem), můžete si je jednoduše natřít lučinou, přidat šunku a zeleninu a vzít si je jako chutnou svačinu do práce nebo do školy.

Vyzkoušejte i naše další recepty na domácí placky třeba bramborovou tortillu nebo domácí pita chléb.

Reklama

Načítám