Hlavní obsah

Thajské červené kari s kuřecím masem

Hodnocení:
(69)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tento recept na thajské červené kari provoní každou kuchyni. Kombinace kari, citronové trávy, limetky a thajské bazalky pohladí všechny vaše chuťové pohárky. Navíc příprava je jednoduchá a za půl hodiny můžete servírovat. Buďte však opatrní s přidáváním chilli, protože červená kari pasta je pálivá sama o sobě. Tak jdeme na to!

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat:
  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 g červené kari pasty
  • limetka
  • 400 g čerstvé zeleniny
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst thajské bazalky
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky a odložte do misky. Stejně zpracujte zeleninu (můžete použít lilek, cuketu, mrkev, papriku, cukrový hrášek aj). Zázvor oloupejte lžičkou a nasekejte nadrobno. Z citronové trávy sloupněte vrchní tři až čtyři vrstvy, které jsou tužší, ty nevyhazujte. Zbylý měkký střed nakrájejte na kolečka, stejně tak chilli papričku.

Krok 2: Hlubokou pánev pořádně rozehřejte. Přidejte dvě lžíce oleje, zázvor, kolečka citronové trávy, chilli papričku a kari pastu. Restujte alespoň 2 minutky, až se všechny suroviny spojí. 

Krok 3: Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud se nezatáhne. Poté přidejte kokosové mléko, 250 ml kuřecího vývaru (zbytek si ponechte, pokud by bylo třeba), rybí omáčku, třtinový cukr, všechny slupky z citronové trávy a šťávu z půlky limetky. Nechejte 3-5 minut povařit, aby bylo maso hotové. 

Krok 4: Přidejte všechnu zeleninu a jen krátce povařte, aby zůstala křupavá. Pokud všechna zelenina není ponořená, přidejte ještě trochu vývaru. Na poslední minutku přidejte skoro všechnu thajskou bazalku i koriandr (pár pěkných lístků si nechejte na ozdobení). Kari dochuťte třtinovým cukrem, limetkou nebo rybí omáčkou (rybí omáčka nahrazuje sůl). 

Tip: Servírujte s jasmínovou rýží.

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, zkuste také třeba rychlé asijské nudle s kuřecím masem, bůček pečený po asijsku. A nezapomeňte na zákusek, například v podobě fit krtkova dortu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek