Hlavní obsah
2,9
(30)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Chcete mít na velikonočním stole dokonalou sekanou? V dnešním receptu vám poradíme, jak na ni. Potěšíte nejen svou rodinu, ale budete připraveni i na nečekanou návštěvu.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
N sekanou
  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 100 ml mléka
  • 2 plátky toastového chleba
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce natvrdo
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si uvaříte natvrdo 2 vejce a troubu si předehřejete na 180 °C.

02.

Toastový chléb nakrájejte na menší kostičky, dejte do misky, zalijte teplým mlékem a nechte nasáknout.

03.

K mletému masu přidejte čerstvé vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, utřený česnek, kmín, majoránku a podle chuti pepř a sůl.

04.

Do masové směsi přidejte mlékem nasáklé pečivo a zpracujte (nejlépe rukama) v jednolitou směs. Můžete ji ještě dochutit solí a pepřem.

05.

Na navlhčenou pracovní desku rozprostřete masovou směs, na ni poklaďte 2 natvrdo uvařená vejce za sebou a mleté maso zabalte do tvaru sekané.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Sekanou můžete podávat jak zatepla, například s vařeným bramborem, tak zastudena jen tak s chlebem a kyselou okurkouFoto: Viktorie Hrazdílková

06.

Takto připravenou sekanou dejte na plech s pečicím papírem, přikryjte alobalem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 1 hodinu. Na posledních 10 minut pečení odstraňte alobal, aby se na sekané vytvořila kůrčička.

Vyzkoušejte naše další jarní recepty, třeba jednoduchou koprovku s vejcem nebo jarní českou pizzu z trouby.

Reklama

Související témata: