Hlavní obsah

Vegetariánská čočková sekaná

Hodnocení:
(48)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Oblíbenou sekanou lze připravit i bez tradičního mletého masa. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept z červené čočky, který ocení nejen vegetariáni.

Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček 22 × 8 cm
Budete potřebovat
  • 100 g červené čočky
  • 3 ks vejce
  • 1 balení mražené zeleninové směsi
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání
  • strouhanka na vysypání
Na ozdobu
  • 1 hrst jarní cibulky
  • chilli paprička
Článek

Postup

Krok 1: V osolené vodě uvařte červenou čočku doměkka. Vaří se opravdu rychle, cca za 5 minut by měla být hotová. Zároveň si lehce předvařte i mraženou zeleninovou směs.

Krok 2: Uvařenou čočku slijte a rozmixujte společně s vejci, sušeným česnekem, pepřem, solí a sušenou majoránkou.

Krok 3: K rozmixované čočkové směsi přidejte lehce předvařenou směs zeleniny a promíchejte.

Krok 4: Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček vlijte těsto a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte cca 30 minut.

Krok 5: Lehce vychladlou čočkovou sekanou vyjměte z formy a nakrájejte na plátky, které můžete dozdobit ještě nasekanou jarní cibulkou případně chilli papričkou. Čočkovou sekanou můžete podávat jak za tepla, tak je i za studena.

Vyzkoušejte další skvělé bezmasé recepty, třeba veganský burger nebo rychlé žampionové rizoto.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek