Hlavní obsah
3,3
(108)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sekaná s bramborovou kaší je klasika české kuchyně, na které si vždy rádi pochutnáme. Vyzkoušejte ji s hráškem, karotkou a provoněnou bylinkami. A na konci receptu najdete tip, co dělat, aby sekaná při pečení nepraskla.

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce listové petržele
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 150 g baby karotky
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 1 špetka mletého kmínu
Článek

Postup

01.

Na trošce oleje opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte karotku, opečte a vmíchejte hrášek. Vše ještě krátce orestujte. Pak dejte směs stranou, aby trochu vychladla.

02.

Do mísy vložte oba druhy mletého masa. Přidejte vejce, strouhanku, bylinky a hořčici. Směs osolte, opepřete, vmíchejte kmín a směs z pánve. 

03.

Vše důkladně propracujte a směs nechte chvilku odpočinout. Pak ještě jednou promíchejte, vytvarujte sekanou a dejte ji do olejem vymazaného pekáčku. 

04.

Sekanou potřete rozšlehaným vejcem. Zůstane tak šťavnatější a při pečení nepopraská. Pečte ji asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte ji s bramborovou kaší nebo v housce s oblohou.

Tip: Zbyla vám sekačka? Udělejte si rychlý salát ze studené sekané se zeleninou.

Sekanou nemusíte jíst jen tak. Dejte si sekanou s houbovou omáčkou nebo nejlepší svíčkovou z mletého masa. Anebo vás láká sekaná s česnekovou omáčkou?

Reklama

Načítám