Hlavní obsah
3,0
(141)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Dokonalá pizza bez italské pizza pece? Vyzkoušejte zaručený recept, který se povede vždy a zvládnete ho v klasické troubě. Českou jarní pizzu obloženou vejci si zamilujete.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 pizzy
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 170 ml mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 60 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
Na ozdobu
  • 4 vejce
  • 8 lžic rajčatového suga
  • 1 hrst černých oliv
  • 150 g sýra
  • 50 g salámu
  • 2 rajčata
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte kvásek. Čerstvé droždí rozdrobte, přidejte cukr a zalijte polovinou teplého (nikoli horkého) mléka. Směs promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít na teplém místě (trvá to cca 10 minut).

02.

Ve větší míse smíchejte mouku se solí a poté přidejte olej, vejce, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Směs promíchejte a zpracujte v těsto tak, abyste do něj dostali co nejvíc vzduchu a mohlo dokonale nakynout. Můžete pracovat rukama, ale i využít hnětací robot.

03.

Zpracované těsto zase přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 30 až 40 minut.

04.

Nakynuté těsto rozdělte na 2 části. Každou část lehce rozválejte do tvaru pizzy.

05.

Rozválené pizzy potřete rajčatovým sugem, které koupíte již hotové nebo si jej můžete připravit z rajčatového protlaku, oregana, česneku a soli. Pizzu dále obložte vašim oblíbeným salámem, rajčaty, olivami a posypte tvrdým nastrouhaným sýrem. Na závěr vytvořte do každé pizzy 2 důlky, do kterých rozklepněte 2 vejce.

06.

Obložené pizzy pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hotovou pizzu můžete posypat čerstvou pažitkouFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte také naše recepty na dietní pizzy: tvarohovou nebo cizrnovou. A víte vůbec, jak a kdy vznikla první pizza

Reklama