Hlavní obsah

Česká jarní pizza z trouby

Hodnocení:
(128)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Dokonalá pizza bez italské pizza pece? Vyzkoušejte zaručený recept, který se povede vždy a zvládnete ho v klasické troubě. Českou jarní pizzu obloženou vejci si zamilujete.

Ingredience pro:
2 pizzy
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 170 ml mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 60 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
Na ozdobu
  • 4 vejce
  • 8 lžic rajčatového suga
  • 1 hrst černých oliv
  • 150 g sýra
  • 50 g salámu
  • 2 rajčata
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si připravíte kvásek. Čerstvé droždí rozdrobte, přidejte cukr a zalijte polovinou teplého (nikoli horkého) mléka. Směs promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít na teplém místě (trvá to cca 10 minut).

Krok 2: Ve větší míse smíchejte mouku se solí a poté přidejte olej, vejce, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Směs promíchejte a zpracujte v těsto tak, abyste do něj dostali co nejvíc vzduchu a mohlo dokonale nakynout. Můžete pracovat rukama, ale i využít hnětací robot.

Krok 3: Zpracované těsto zase přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 30 až 40 minut.

Krok 4: Nakynuté těsto rozdělte na 2 části. Každou část lehce rozválejte do tvaru pizzy.

Krok 5: Rozválené pizzy potřete rajčatovým sugem, které koupíte již hotové nebo si jej můžete připravit z rajčatového protlaku, oregana, česneku a soli. Pizzu dále obložte vašim oblíbeným salámem, rajčaty, olivami a posypte tvrdým nastrouhaným sýrem. Na závěr vytvořte do každé pizzy 2 důlky, do kterých rozklepněte 2 vejce.

Krok 6: Obložené pizzy pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hotovou pizzu můžete posypat čerstvou pažitkou

Vyzkoušejte také naše recepty na dietní pizzy: tvarohovou nebo cizrnovou. A víte vůbec, jak a kdy vznikla první pizza

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek