Hlavní obsah
3,0
(44)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Bleskové jídlo, při kterém můžete dokonale zužitkovat zbytky – klobásky z mrazničky, které zbyly z letního grilování, a pár brambor od včerejší večeře. Za 20 minut přistane na stole pokrm, který uspokojí hladové puberťáky a nadchne i nečekanou návštěvu. Abyste tělu dodali nějaké vitaminy, nezapomeňte přidat velkou hrst petrželové natě a salát.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks brambor
  • 6 ks světlých grilovacích klobásek
  • 6 ks vejce
  • 80 g čedaru
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce listové petržele
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Uvařené brambory nakrájejte (já mám ráda, když jsou na větší kusy). Ve velké pánvi zahřejte olej na vyšší teplotu, přidejte grilovací klobásky i brambory a za občasného obracení je opečte do barvy, bude to trvat asi 5–10 minut.

02.

V mezičase prošlehejte v misce vejce se solí a nastrouhejte sýr.

03.

Až budou brambory i klobásky opečené, zkontrolujte množství vypečeného tuku a případně část odeberte. Do pánve vlijte prošlehaná vejce, přidejte nastrouhaný sýr, přiklopte pokličkou a zvolna pečte, až se sýr roztaví a povrch vajec ztuhne.

04.

Podávejte bohatě posypané petrželovou natí se sezonním salátem nebo miskou kvašené zeleniny.

05.

Místo oleje můžete použít přepuštěné máslo, dodá jídlu další chuťový rozměr. Do pánvičky můžete také přihodit pár třešňových rajčátek nebo přidat při opékání k bramborám a klobáskám menší cibuli.

Reklama

Související témata:

Načítám