Hlavní obsah
3,3
(93)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kdo by odolal smaženým cibulovým kroužkům! Kromě oblíbené verze s pivním těstíčkem je skvělá i indická varianta – cibulové bhaji plné voňavého koření: koriandru, římského kmínu a hořčice. Vyzkoušejte tuhle super jednoduchou rychlovku!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 cibule
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého hořčičného semínka
  • sůl
  • olej na smažení
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta rozeberte na jednotlivé kroužky.

02.

Vejce prošlehejte a přidejte mouku, všechno koření a sůl. Cibuli promíchejte s těstíčkem.

03.

V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Do té postupně vkládejte malá cibulová „hnízda“, která smažte z obou stran dozlatova. Podávejte jen tak nebo s bílým jogurtem a čerstvým koriandrem, oblíbené je k nim i cibulové chutney nebo hráškovo-koriandrový dip.

04.

Pokud máte po ruce cizrnovou mouku, nahraďte polovinu hladké mouky tou. Cibulové bhaji bude křupavější a bude mít hezčí barvu. Z koření přidejte klidně i trochu kurkumy nebo směsi garam masala. Základem je ale římský kmín, koriandr a hořčice.

Bez cibule by se snad ani vařit nedalo! Pokud patří mezi vaše favority, rozhodně vyzkoušejte vepřové kotlety na jablkách a cibuli nebo zuste vynikající polévku, smažené kroužky nebo koláč.

Reklama