Hlavní obsah

Vepřová žebra ve višňovo-bourbonové marinádě s fazolemi

Hodnocení:
(42)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
2 hodiny 30 minut
Náročnost
střední

Není nad klasiku šmrncnutou chlapským experimentem. Vepřová žebra marinovaná ve višňovo-bourbonové omáčce nadchnou každého. A o to více, pokud je připraví známý šéfkuchař Zdeněk Marcín a mistr střihů Kraig Casebier v pořadu BBQ Saloon Televizeseznam.cz.

Ingredience pro:
4 porce
Na žebra:
  • 1 kg vepřových žeber
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • česnek
Na marinádu:
  • sůl
  • pepř
  • uzená paprika
  • kajenský pepř
  • třtinový cukr
  • mletá skořice
  • mletý kmín
  • hořčice
  • kečup
  • višňový džem
  • 1 dl višňového vína
  • 1 dl bourbonu
Na domácí fazole:
  • bílá fazole
  • krájená anglická slanina
  • červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • kečup
  • hořčice
  • višňový džem
  • třtinový cukr
  • 1/2 dl bourbonu
Článek

Postup

Krok 1: Vezměte si vepřová žebra a sundejte z nich spodní blánu. Utřete česnek a důkladně ho vmasírujte do žeber z obou stran. Následně osolte, opepřete a okeřeňte mletou paprikou také z obou stran.

Krok 2: Žebra zabalte do pečicího papíru a poté ještě do alobalu.

Krok 3: Rozpalte si pouze polovinu grilu a na druhé, nerozpálené části pečte žebra asi 2 hodiny při teplotě 150–170 °C.

Krok 4: Mezitím si připravte marinádu na žebra. Na ni potřebujete větší plechový hrnek (nebo kastrol, který může na gril), kde smícháte veškeré suroviny. A na grilu nechte asi 10 minut lehce zredukovat.

Krok 5: Po dvou hodinách žebra vyndejte z pečicího papíru, alobalu a přendejte na gril, na rozpálenou část, kde je pečte přibližně 10 minut. Během toho je otáčejte a neustále potírejte marinádou.

Krok 6: Nyní si připravte fazole. Pánev, takovou, kterou můžete použít na gril, rozpalte a přidejte na ni slaninu nakrájenou na kostičky.  

Krok 7: Potom přidejte červenou cibuli nakrájenou nadrobno a pěkně orestujte. Až poté přidejte bílé fazole. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, kečup a višňový džem.

Krok 8: Nakonec přidejte dvě polévkové lžíce třtinového cukru a 0,5 dcl bourbonu. Na grilu pak dělejte přibližně 30 minut, během toho neustále fazole promíchávejte. 

Chcete vidět, jak se tahle dobrota chystá v přímém přenosu? Koukněte se na pořad BBQ Saloon Televize Seznam.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama