Hlavní obsah
3,2
(20)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Je tu středa a s ní další díl seriálu Grill Hunters na Stream.cz. Tentokrát se Martin Škoda vrhl na ryby – a výsledkem je grilovaný pstruh s lehkým bramborovým salátem a chlebem přímo z ohniště.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Na bramborový salát
  • 750 g brambor
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky medu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 g sušených rajčat
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
Na chleba
  • 400 g bílého jogurtu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 papričky jalapeño
Na pstruha
  • 5 pstruhů
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 citronu
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • 1 snítka citronového tymiánu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kostky, malé můžete nechat v celku. Z oleje, citronové šťávy, medu a dijonské hořčice umíchejte dresink. Brambory jím polijte, přidejte nasekanou cibulku, listovou petržel, kapary, rajčata, sůl, pepř a zamíchejte. Salát nechte před podáváním odležet aspoň 30 minut.

02.

Všechny ingredience na chleba (kromě papriček) smíchejte v míse. Poměr mouky a jogurtu by měl být 1 : 1. Promačkejte, aby se přísady spojily. Pracovní plochu posypte moukou, těsto na ni vyklopte a dvě až tři minuty hněťte. Poté se pusťte do tvarování placek. Těsto rozdělte asi na tři kusy a každý rozválejte na tenkou, přibližně centimetr vysokou placku. Pokud chcete, můžete do těsta zamačkat plátky papriček. Chlebové placky dejte na středně rozpálený gril a neotáčejte, dokud se samy neodlepí. Grilujte dvě až tři minuty z každé strany. 

03.

Stroužky česneku utřete nebo podrťte s trochou soli. Pstruhy osolte, opepřete, potřete česnekem, mírně zakápněte citronovou šťávou a napěchujte tymiánem. Poté je potřete olejem a grilujte asi pět minut z každé strany. Pstruhy moc neobracejte, ať se nepotrhají. Dávejte pozor, aby žár nebyl příliš vysoký, jinak se začnou pálit. 

Foto: Archiv redakce

Grilované pstruhy podávejte na salátě a s chlebovou plackouFoto: Archiv redakce

Škoda nevědět: Jestli grilujte jen rybí filety, tak je vždy dělejte nejprve kůží dolů a neobracejte, dokud se sama neodlepí od roštu. Snáze vám to půjde na grilovacím kameni.

Líbí se vám recept? Celé video s postupem najdete zde.

Reklama