Článek
Postup
Krok 1: Připravte si suroviny. Místo cukru můžete dát med, ocet nahradit citronem nebo limetou a namísto tymiánu použít jinou oblíbenou bylinku, třeba oregano, saturejku nebo majoránku.
Maso kupte ideálně už bez kosti a kůži odřízněte
Krok 2: Ostrým nožem odkrojte kůži a bůček pokrájejte na asi centimetr tlusté plátky.
Bůček pokrájejte na tenké plátky
Krok 3: Maso smíchejte s najemno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou, cukrem, solí, kečupem, octem, olejem a tymiánem. Nechte nejlépe do druhého dne (nebo alespoň dvě hodiny) marinovat.
Smíchejte se surovinami na marinádu
Maso bude mít příjemnou sladce-pikantní krustičku
Krok 4: Proužky bůčku rozdělte na aluminiový tácek a z obou stran je pozvolna, aby se vypeklo co nejvíce tuku, ogrilujte dozlatova. Maso můžete péct i v troubě, kde ho také v polovině pečení otočte.
Raději jsem použila grilovací tácek, aby kousky nepropadly grilem na uhlíky
Krok 5: Teď už nezbývá než si začít pochutnávat a porozhlížet se po jednodílných plavkách pro letošní sezonu...
Většina tuku se z bůčku vypeče, takže vám zbudou jen lahodné a extrémně šťavnaté kousky voňavého masa. Nicméně co si budeme povídat, úplně na dietu to s ním nebude...
Jaké maso grilujete nejraději? Nebo dáváte přednost bezmasým grilovačkám?