Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřové kotlety v jemné marinádě rozhodně stojí za ochutnání!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marináda
  • 6 ks vepřové kotlety
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic bílého vína
    12
Na přelití
  • 1 hrudka másla
    7
  • 1 lžíce petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kotlety po straně nařízněte, naklepejte, osolte a opepřete. Z výše uvedených ingrediencí si připravte marinádu, ve které nechejte maso nejméně tři hodiny odležet. Grilujte doměkka a podávejte přelité rozpuštěným máslem smíchaným s čerstvou petrželkou.

Související témata:

Načítám