Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Nevíte, co k večeři? Zapečte vepřové plátky, a to trošku netradičně - s čočkou a mrkví. Troufnete si na tento nezvyklý recept? Je výborný!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky vepřového masa
  • 250 g červené čočky
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 50 g másla
    7
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, cibuli najemno. Obojí společně na másle krátce opečte, přidejte propláchnutou čočku, zalijte vodou a nechte 10 minut vařit. Přebytečnou tekutinu nakonec případně slijte.

02.

Vepřové plátky naklepejte, osolte, opepřete, posypte paprikou a po dvou minutách z každé strany je nechte na pánvi zprudka zatáhnout.

03.

Přesuňte je do pekáčku, pokryjte čočkou s mrkví a dejte na 15 minut zapéct při 180 stupních Celsia. Kdo chce, může na dno k plátkům přilít trochu masového vývaru.

Dali byste si radši něco bez masa? Zapečte si těstoviny s čočkou a vejcem.

Související témata:

Načítám