Hlavní obsah

Veronika Žilková: Módní policie v posteli?

Foto: Mona Martinů

Módní policie vás o život nepřipravíFoto: Mona Martinů

Reklama

Policie – jakákoli – by měla řešit neuposlechnutí pravidel, která byla zavedena pro naši bezpečnost. Ano, i módní policie má svá pravidla, ale prohřešky proti nim vás naštěstí nepřipraví o život.

Článek

Provinili jste se proti úsudku módní policie? Naštěstí nehrozí nic horšího, než se váš „out životní postoj" někdo pomluví.

I ten nejmódnější časopis praví: noste to, v čem je vám dobře. Jenže když to člověk udělá, hned v příštím čísle mu módní redaktor sdělí, že pokud nosí ponožky do sandálů, měl by se jít ihned odstřelit.

Latinské slovo modus znamená česky vzhled nebo předpis, takže móda je vlastně takový předpisový názor na vzhled v časově omezeném období. Módní čas pro různé věci běží různě. Například módnost barvy auta je kratší než módnost barvy vlasů. Taková indiánská čerň nebo platinová blond se nosí 20 let, ale fialová barva na autech byla už po sezoně out a trapná.

Móda nám zasahuje do interiéru bytů. Nejdřív frčely koberce, pak korek, pak zas plovoucí podlahy, a teď se do módy vrací linoleum.

Móda nám určuje, kam jet na dovolenou. Kanárské ostrovy vystřidalo Thajsko. Před 10 lety módní Tunisko vystřídal Egypt a Řecko bylo nahrazeno Tureckem.

Módě podléhá i náš milostný slovník. Dřiv si milenci vykali a oslovovali se drahá a drahý. Pak milánku, drahoušku. Po sametové revoluci si vlivem amerického filmového průmyslu říkali honey, baby či zlatínko... Dneska frčí posílat si po Facebooku anglické like neboli česky lajky.

Sex módnosti tolik nepodléhá. Naopak. Dnešní sex se drží víc při zdi než sex před 4000 lety. Bohatí antičtí patriciové měli na sex mnohem víc času než my v dnešní době. Víc času znamenalo větší vynalézavost, a tak byl jejich sexuální život mnohem pestřejší, než zažíváme teď.

Dnešní ženy se za celý život průměrně vyspí s počtem mužů... no... maximálně do dvaceti. I ten největší proutník se vytahuje maximálně padesáti skalpy za celý život. A to do té padesátky určitě počítá i šmírování nahé opalující se sousedky. Stejný počet milenců i milenek ve starověku stihli jen během svátků plodnosti jako nic. Takže ta dnešní sexuální móda je vlastně víc staromodní než ta stará.

Všichni hledají toho pravého partnera na celý život a všichni touží, aby jim jejich protějšek byl věrný až do hrobu. Věrnost se prostě nosí a ten, kdo zahýbá, se tím na veřejnosti moc chlubit nemůže. Nevěra není „in".

Jediné, co na sexuálním životě nepodléhá vůbec žádné módnosti, je orgán, kterým se sex provádí. A víte proč? Protože souložit ušima nikoho nebaví ani nevzrušuje.

A tak by to mělo být i s celou módou. Co vás nebere a netěší, prostě nedělejte. Nebo kvůli módě děláte i to, co vás nebaví?

Přeju hezký den (i kdyby to nebylo v módě).

Reklama

Načítám