Hlavní obsah

Veronika Žilková: Třináctka nám dává sílu

Foto: Mona Martinů

Připijme si na nový rok! Máme přece na co!Foto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec roku by měl být hodně veselý. Máme co oslavovat. Radujeme se, že jsme přežili další rok. Říkáte si, no a co… Co? Není to samo sebou!

Článek

Když se člověk podívá na zprávy, může si udělat dlouhý seznam těch, kterým se to nepovedlo. A proto: radujme se, veselme se a pijme!

Všichni se na Silvestra o veselí ze všech sil snažíme. Pijeme většinou už od 30. 12. Perlíme vtípky. A pro pobavení návštěvy vypouštíme věty, které bychom třeba 3. března nahlas neřekli.

Následuje klasická silvestrovská hádka. Páry a přátelé najdou na dně svých skleniček „pravdu“, kterou musí ještě letos vyřešit. Rozejdou se, sejdou se, rozejdou se a o půlnoci se všichni v slzách usmíří a popřejí si šťastný nový rok.

Na Silvestra pijeme trochu i ze strachu. Co bude příští rok? Co v práci? Budu mít nějakou? Co rodina? Kdo letos přibude či naopak? Co zdraví? Co peníze a naše vláda? Co vše ještě zdraží?

A když si začneme klást tyto otázky, pak je nejlepší se trochu opít. Alkohol obrousí hrany našeho strachu, a my budeme odvážnější na vykročení do roku 2013.

2013

  • Třináctka je šťastné číslo.
  • Třináctý plat je něco navíc.
  • Třináctá komnata je náš tajný sen.
  • Třináctým týdnem prenatálního věku nám přestali říkat embryo a stali jsme se plodem.
  • Třináctým rokem nám všem začalo (podle lékařů) hormonální zemětřesení zvané puberta.

A navíc, podle numerologů 13 vlastně neexistuje. Musíme ještě sčítat dál: 1 + 3 = 4. A čtyřka je číslo značící vlastní sílu a dominanci.

Do nového roku vykročme s heslem: Letos si svůj koráb budeme řídit sami! Máme na to, takže plnou parou vpřed!

Související témata:

Načítám