Hlavní obsah

Veronika Žilková: Valčík na rozloučenou

Foto: Mona Martinů

Veronika Žilková se s vámi loučí svým 99. sloupkemFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valčík se tančí na tři doby. Do rytmu posílám tři pravidla končícího „Světa podle VŽ“.

Článek

Milé ženy i občas zabloudivší muži, dnes zaniká sloupek „Svět podle VŽ“. Prožili jsme spolu dva roky a probrali, co se dalo. Od zavařování marmelád až po nového papeže. Snažila jsem se vás pobavit, vyprovokovat, otevřít diskusi či zamyšlení na rozporuplná témata, která v ženských časopisech nenajdete.

Díky patří redakci za svobodu dva roky psát, co jsem chtěla i jak jsem chtěla. Když v pondělí vyšel článek, zbytek týdne jsem vás nosila v hlavě a přemýšlela, co společně probereme přístě. Díky za všechny ohlasy. Ten nejhezčí? „...že vy jste byla u nás doma? Píšete o tomtéž!"

Oslavila jsem s vámi padesátku, stala se babičkou, snažila se dodat dobrou náladu či naopak společně si zavzdychat na „blbou notečku".

Valčík na rozloučenou se tančí na tři doby. Do rytmu posílám tři pravidla končího „Světa podle VŽ":

1. Mějte se rády takové, jaké jste

Vrásky, velký zadek, řídké vlasy, prsa, co nedrží, pytle pod očima...? Vašich vad si okolí nevšimne, ale vaší špatné nálady a naštvanosti na sebe ANO. Ani plastikou vylepšený vzhled vám vztah k sobě samé nezlepší. Nedostatek nejlépe zakryje sebevědomí a pozitivní vztah k sobě samým!

2. Myslete víc na sebe než na své děti, manžely i příbuzné

Dokonale napsaný úkol, umytá okna a drahý krém pro tchyni stojí tolik vaší energie, že vám už nezbude síla na dobrou náladu. Budete mít pocit zneuznanosti a všem otrávíte ovzduší víc, než kdybyste ten čas proležely. Matka i manželka je dobrá, jen když má i dobrou náladu!

3. Když vám bude nejhůř...

...řekněte si: „Život není to, co chceme, ale to, co vydržíme." A „holky" vydrží hodně.

Hezký den.

Související témata:
Ohlasy

Načítám