Hlavní obsah

Více vyvrcholení za sebou? Jde to natrénovat! My víme jak

Foto: Profimedia

Není nad vyvrcholení. Ale ještě více není nad několik vyvrcholení za sebou. Řekneme vám, jak byste ho mohli dosáhnout i vyFoto: Profimedia

Reklama

Vyvrcholení je něco tak sladkého, že tenhle „bonbon“ toužíte ochutnávat znovu a znovu. A co takhle užít si ho hned několikrát? Kašlete na všechny neúspěšné způsoby, zkuste pětibodový trénink!

Článek

Co vyvrcholení, to originál. A možná i trochu té mystické vědy. Podle sexuologa Zlatko Pastora při opakovaném vyvrcholení multiorgastických žen zaznamenáváme vícečetný orgasmus, při kterém vzrušení neklesá pod úroveň plató a žena prožívá opakované orgasmy, aniž by u ní došlo k zásadnímu poklesu vzrušení.

Při sekvenčním orgasmu se jedná o opakované samostatné vzrušení. Po každém vrcholu se vzrušení sníží na počáteční úroveň a při pokračující sexuální aktivitě začíná vše od začátku. Máte jasno? Nebo se snad vymykáte těmto běžným standardům?

Když každý chce něco jiného

„Zmínil jsem pouze obecné rozlišení, popis základních reakcí. Zážitky se kombinují, prolínají a mění,“ zastává názor Zlatko Pastor, který jako jeden z mnoha dennodenně čelí otázkám typu: Proč zrovna já nemám ten první typ orgasmu? Jak to mám udělat, abych dosáhla dvou nebo třech vyvrcholení během jedné minuty, aniž by si musela dát delší pauzu? A jak vůbec docílit toho, aby těch orgasmů bylo víc – bez ohledu na způsob, jakým ho dohoním? No, věc se má asi tak…

Kalifornská psycholožka a sexuoložka Emily Morse na svém blogu tvrdí, že ženy s podobnými cíli jsou sexy, a možná proto všem podobně „orgasmuchtivým“ doporučuje následující cvičení o pěti bodech, které zvyšuje pravděpodobnost několika vyvrcholení během jednoho pohlavního styku či masturbace. Troufáte si na vyšší „level“ rozkoše?

Foto: Profimedia

I v sexu byste měli být trpěliví a nehroutit se z toho, když se něco nepodaří napoprvéFoto: Profimedia

1. Naučte se trpělivosti

„Trpělivost není jen ctnost, je to vaše vstupenka do orgastického ráje. Ale pamatujte, že to všechno je o cestě, ne o cíli. Věřte tomu nebo ne, ale čím víc se zaměříte na dosahování několika orgasmů, tím méně je pravděpodobné, že by se to mohlo stát,“ popisuje sexpertka, která radí radši se soustředit na erotogenní zóny a vnímání svého těla. Toť pro začátek.

2. Objevte tajný způsob

Podle Emily Morse je trik v tom, zůstat ve spojení (tedy vzrušená) po prvním orgasmu, a to psychicky i fyzicky. „Pokud jste zahlceni informacemi nebo frustrovaní, vaše tělo se pro další aktivity jednoduše vypne. Obraťte vaši pozornost na příjemné a slastné pocity ve svém těle a užívejte si pocit radosti. Nedovolte, aby vás všechny ty otravné myšlenky oddálily od toho, co chcete,“ popisuje sexuoložka.

3. Správně dýchejte

Jednou z nejdůležitějších věcí je hluboké dýchání, které uvolňuje tělo a rozšiřuje potenciál potěšení. „Hluboké nádechy také zaplavují vaše tělo kyslíkem, takže nervový systém může dělat svou práci – zvýší množství slasti,“ dodává odbornice. A co dál si přidat na seznam?

Foto: Profimedia

Zkusíte náš návod na multiorgastický zážitek?Foto: Profimedia

4. Čarujte s klitorisem

Jelikož klitoris je ústředním bodem ženského vzrušení, je třeba k němu hýčkavě přistupovat. Poté, co dosáhnete prvního orgasmu, bude pravděpodobně citlivý. „Chraňte ho před přímým dotykem a objevujte nové techniky nepřímého kontaktu. Experimentujte s tlakem a rychlostí. Po krátké přestávce citlivost zmizí a vy se dostanete zpět na svoji vzrušující cestu,“ ještě popisuje sexpertka a odkazuje i na pomocníky.

5. Vtiskněte atmosféře hloubku

Sexuální hračky mohou přijít vhod, když už se chystáte na orgastické násobky. Za pomoci vibrátoru si zvyšujte hladinu vzrušení – znovu a znovu. „Můžete použít i malé vibrátory na bradavky nebo jiné části těla. Zjistíte, že i ostatní oblasti reagují na vibrace, dokud jste připraveni jít do akce znovu,“ uzavírá Emily Morse. A pak už jen vytrvejte. Trénink a trpělivost totiž dělají mistra.

A jak to s několika orgasmy máte vy? Trénujete?

Reklama

Načítám