Hlavní obsah

Vídeňský bramborový salát

Hodnocení:
(168)
Foto: Martin Rettenberger, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Vídeňský salát se připravuje bez majonézy a je mnohem lehčí než klasická verze i díky použití jablek a řapíkatého celeru. Takže vám po večeři zbyde mnohem víc místa na cukroví a vánočku :-).

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor
  • 1 jablko
  • 1 šalotka
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 citron
  • hnědý cukr
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce do měkka, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na větší kousky, přidejte plátky řapíkatého celeru, najemno nakrájenou šalotku (doporučujeme ji předem spařit, aby nenadýmala) a kousky jablka.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: Asi dvě lžíce cukru svařte s 50 ml octa, po vychladnutí přidejte stejné množství oleje a vše přidejte k zelenině. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a případně dalším cukrem. Dozdobte nasekanou pažitkou a podávejte.

A nebo radši vyzkoušíte ten staročeský?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.