Hlavní obsah

Prostě klasika: Smažený kapr v trojobalu

Hodnocení:
(31)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Brala by vaše rodina Vánoce bez smaženého kapra jako absolutní rouhání? Pak klidně zůstaňte u klasiky v trojobalu – stačí jen dodržet pár jednoduchých kroků a večer si pochutnáte na báječně šťavnaté rybě.

Ingredience pro:
4 porce
  • kapr
  • mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • řepkový olej
  • čerstvá bylinka
Článek

Postup

Krok 1: Kapra naporcujte (já jsem nechala celé podkovy, protože na talíři lépe vypadají, ale ryba se vám bude snáze obalovat, když kousky ještě rozpůlíte) a na dvě hodiny (maximálně pak přes noc) naložte do mléka, aby maso zjemnělo. Před obalováním rybu osušte, lehounce osolte a pokapejte citronem.

Krok 2: Kousky pak postupně obalujte v mouce, vajíčku prošlehaném s trochou soli a ve strouhance, do které můžete přidat nasekanou bylinku (petržel či kopr). Pozvolna smažte asi deset minut z každé strany v dostatečné vrstvě oleje nebo přepuštěného másla – nebojte se, čím víc tuku použijete, tím méně se ho do ryby vsákne.

Krok 3: Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s bramborovým salátem.

Jak vypadá Štědrý večer u vás doma, dodržujete nějaké speciální tradice?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek