Článek
Postup
Krok 1: Kapra naporcujte (já jsem nechala celé podkovy, protože na talíři lépe vypadají, ale ryba se vám bude snáze obalovat, když kousky ještě rozpůlíte) a na dvě hodiny (maximálně pak přes noc) naložte do mléka, aby maso zjemnělo. Před obalováním rybu osušte, lehounce osolte a pokapejte citronem.
Krok 2: Kousky pak postupně obalujte v mouce, vajíčku prošlehaném s trochou soli a ve strouhance, do které můžete přidat nasekanou bylinku (petržel či kopr). Pozvolna smažte asi deset minut z každé strany v dostatečné vrstvě oleje nebo přepuštěného másla – nebojte se, čím víc tuku použijete, tím méně se ho do ryby vsákne.
Krok 3: Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s bramborovým salátem.
Jak vypadá Štědrý večer u vás doma, dodržujete nějaké speciální tradice?