Hlavní obsah

Vláčná a voňavá bábovka: Tuhle s jablky a ořechy musíte vyzkoušet!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláčná jablková bábovka s pekanovými ořechy ovoněná skořicí – nezní tato kombinace skvěle? Tak přesně takovou si můžete doma připravit i vy! Je velmi jednoduchá na přípravu, ale zato velmi bohatá na chuť!

Článek

Léto je doba častějších návštěv. Ať už čekáte, že vám zaklepou na dveře vnoučata, nebo toužíte překvapit svého milého, receptem na voňavou jablkovou bábovku s pekanovými ořechy nikoho nezklamete. Provoní celý byt, díky jablkům je neskutečně vláčná a ořechy jí dodávají ještě lepší chuť. Neváhejte a začněte rozehřívat troubu!

Jablková bábovka s pekanovými ořechy

Na formu o průměru 24 cm potřebujete: 3 jablka, 70 g pekanových ořechů, 3 lžíce rumu, kůru a šťávu z ½ citronu, 4 vejce, 150 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, 80 ml rostlinného oleje, 250 g polohrubé mouky, špetku soli, 1 lžíci prášku do pečiva, 1 lžíci skořice, 2 lžíce kakaa, máslo na vymazání, strouhaný kokos na vysypání formy

Postup: Nejprve vymažte formu máslem a vysypejte ji strouhaným kokosem. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Postrouhejte je citronovou kůrou a pokapejte citronovou šťávou. Přidejte rum, nahrubo nasekané pekanové ořechy a vše promíchejte.

Vedle v misce vyšlehejte celá vejce s třtinovým a vanilkovým cukrem. Postupně přilijte olej a mléko a znovu zašlehejte. V jiné míse přidejte k prosáté mouce špetku soli, prášek do pečiva a skořici. Zamíchejte a přisypte k tekuté směsi. Na závěr přidejte také jablka s ořechy. Vše pořádně promíchejte. Ze vzniklé hmoty odlijte polovinu a přidejte k ní kakao. Do připravené formy lijte střídavě obě těsta.

Vložte formu do trouby a při 170 stupních pečte zhruba 50 minut. Hotovou bábovku zkontrolujte pomocí špejle.

Tip: Máte rádi rozinky? V tom případě je klidně přidejte. Nezapomeňte je však nejprve zahřát v rumu, budou mít lepší chuť i konzistenci.

Jestli nemáte chuť na jablka, vyzkoušejte naši bábovku s mrkví a ananasem nebo čokoládový řepový dortík pečený v bábovkové formě. Jakou bábovku máte nejraději vy?

Reklama

Související témata:

Načítám