Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Obvykle se perník džemem potírá. Když ho ale dáte přímo do těsta, bude extra vláčný!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 ks vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 2 hrnky mléka
  • 200 g marmelády
  • 1 lžíce citronové kůry
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do perníku, sodou, kakaem a strouhanou citronovou kůrou, přidejte mléko, olej, vejce a džem a dobře umíchejte těsto. 

02.

Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem) a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečte asi 40 minut. Hotový perník můžete polít oblíbenou polevou a posypat kokosem nebo ořechy, či jen pocukrovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie18 080,42 kJ
Bílkoviny84,23 g
Tuky138,92 g
Sacharidy672,06 g
Sůl7,61 g
SAFA23,67 g
Vláknina22,23 g
Cukry297,37 g

Načítám