Hlavní obsah

Vlasy na jaro 2021: Skřipce, ofiny i střih podle Miley Cyrus

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšíte se, až budou otevřená kadeřnictví a přemýšlíte, co si necháte ostřihat? Jestli vám došla inspirace, nezoufejte, máme pro vás nové nápady, jaké střihy, barvy a účesy stojí za to!

Článek

Barva snadná na údržbu a účesy, které nepřekáží. Do trendů se dere praktičnost čím dál víc, a vzhledem k dnešní době se není čemu divit. „Tak jako v jiných odvětvích, tak i v péči o vlasy bude trendem udržitelný přístup k vlasům s důrazem na přirozenost. Současná krize, v jejímž důsledku jsou uzavřeny salony, ukázala, jak je tento přístup důležitý,“ říká Martin Loužecký, ambasador za značku Authentic Beauty Concept.

Není tedy radno se teď pouštět do změn, které vyžadují častější návštěvy u kadeřníka (kdy se jich konečně dočkáme?). Domácí péče pro krásné kadeře je v této době základ. Než budou zase otevřené salony, máte aspoň čas si promyslet, co vyzkoušet na jaro!

Face framing

Melíry klasické, jen okolo obličeje, nebo natónované do excentrické tyrkysové či růžové. Zesvětlené vlasy mají tu výhodu, že je můžete domácími maskami tónovat, jak je libo. Vzhledem k tomu, že budoucnost kadeřnictví je v tuto chvíli ve hvězdách, jeví se melír jako ideální varianta. Odrůstání není totiž tolik vidět, tedy za předpokladu, že je udělaný jemně.

Vznešenější název pro techniku melírování je face framing s důrazem na proužky v přední části vlasů. „Tato technika je globálním trendem a každý si ji může přizpůsobit, jak se mu to nejvíc líbí,“ vysvětluje Loužecký. „Díky této technice zesvětlení vlasů kolem obličeje se dostane do této partie těla více světla a pleť se tak prozáří. Ať už je velmi výrazná nebo velmi jemná.“

Foto: Profimedia.cz

Přirozeně promelírované nosí třeba modelka Candice Swanepoel (32)Foto: Profimedia.cz

Shaggy mullet

Loni jsme si mysleli, že mullet to s návratem jen zkusil a stejně rychle, jak přišel, tak i vymizí. Ale nestalo se. Shaggy mullet – sestřihané vrstvy okolo obličeje a delší vlasy na zátylku s nedbalým rozcuchem – je stále přítomen.

„Pro mě osobně je inspirací zpěvačka Miley Cyrus a střih tohoto jara bude její modern shaggy mullet. Do účesů a delších vlasů se bude jednoznačně vracet více textury a nedokonalosti,“ říká Martin Loužecký. Vedle Miley Cyrus (28) se zařadila i modelka Winnie Harlow (26) nebo Rihanna (32). Schválně, kdo z českých hvězd si na tenhle odvážný účes troufne jako první?

Foto: Profimedia.cz, Martin Loužecký, Hairthusiasts

Zleva: Mullet v podání Miley Cyrus a střih podle kadeřníka Martina LoužeckéhoFoto: Profimedia.cz, Martin Loužecký, Hairthusiasts

Ofina v hlavní roli

Ofina je zpět, jen ji nechte delší! Zkusit můžete rovně střižené mikádo a ofinu podle vzoru Anny Wintour (71), která nosí tento účes léta, nebo účes podle americké modelky Olivie Culpo (28)! To jsou hity této sezony a nemusíte se vůbec držet při zdi, jak předpovídá vlasový stylista:

„Zákaznice si osvojí odvázanější přístup k vlasům. Uvidíme osobité střihy, strukturované tvary a fantastické linie. Bez ohledu na délku budou elegantní, s rovným i strukturovaným sestřihem. A pak je tu ofina – je zpět, je dlouhá, je odvážná,“ říká Errol Douglas, Dyson Styling Ambasador z Velké Británie.

Foto: Profimedia.cz, Dyson Styling Ambassadors

Zleva: Ofina pro letošek? Nechte ji delší! Ať už k dlouhým vlasům, jako modelka Olivie Culpo, nebo s mikádemFoto: Profimedia.cz, Dyson Styling Ambassadors

Účesy ovlivněné rouškami

Roušky kromě péče o pleť ovlivňují i vlasy. Je to logické, nepotřebujeme, aby překážely. Nejvíc cool budou nízko posazené drdoly i elegantní účes s francouzským šarmem pomocí skřipce. Pěšinku nechte na prostředek a vlasy okolo obličeje volně, jako modelka Rosie Huntinton-Whiteley. Nebo vsaďte na úplný opak a buďte in ve futuristickém stylu: dva drdoly posaďte na vršek hlavy,

Foto: Profimedia.cz, Dyson Styling Ambassadors

Zleva: Skřipec a drdol v podání modelky Rosie Huntington-Whiteley a inspirace na futuristické drdolyFoto: Profimedia.cz, Dyson Styling Ambassadors

Reklama

Načítám