Hlavní obsah

Vy se v posteli snažíte, on ne. Co s tím?

Foto: Thinkstock

Pořád se všechno točí jen kolem něj? Tak to není v pořádkuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo z vás dvou se v posteli nejvíc snaží? Pořád jen vy. A on jen odpočívá a užívá si vaší pozornosti... Dojde mu někdy, že takhle to fungovat nebude? Odborníci se shodují: Poslední šance, a ven!

Článek

„Připadám si jako ve zlém snu,“ říká osmadvacetiletá čtenářka Gábina s tím, že sice našla muže svých snů, ale partnerská souhra je vykoupena sexuálním úpadkem.

„Je pravdou, že můj současný milenec je o tři roky mladší, ale vůbec se tak nechová. Sex chce pomalu a něžně, vůbec není takový ten klasický lovec. Navíc vyžaduje, abych se o něj starala, ideálně pusou, a celkově byla aktivnější,“ stěžuje si Gábina, která sice partnerovy požadavky plní, ale za svoji snahu nedostává vůbec žádnou odměnu.

Exemplární případ blbce?

„Žádala jsem ho, aby si se mnou víc pohrál, mazlil se tak, jak to dělám já s ním. Ale on říká, že na to moc není. Nechá se přivést k orgasmu, a pak prohlásí, že na to, aby se miloval on se mnou, je příliš nervózní! Druhý den má pro změnu špatnou náladu. A tak pořád dokola. Jsem v koncích. Mimo ložnici je to moc fajn chlap, ale v posteli působí jako sobec, který nevrací to, co mu dávám. Dá se situace nějak změnit?“ ptá se zoufalá čtenářka. Odpověď? Ano i ne. Na čem možný úspěch závisí?

Foto: Thinkstock

Pokud se partner dlouhodobě vymlouvá, je nutné zjistit důvodFoto: Thinkstock

Nejistota versus egoismus

Emily Morse, americká sexuoložka a známá televizní osobnost má pro tyto případy radu. „Pokud partner tvrdí, že je nervózní, a opravdu to tak je, je povinností milenky, aby svému partnerovi ukázala, co a jak má dělat. Řekněte mu o svých touhách i přáních a názorně mu všechno předveďte. Je to způsob, jak se pokusit partnera odblokovat,“ radí na svém blogu s tím, že druhý případ je odlišný.

Milenec, který se několik týdnů a někdy dokonce i měsíců vymlouvá na špatnou náladu, rozkoš neoplácí a upřednostňuje vlastní potěšení před uspokojením milenky, je pouhým sobcem, jehož charakter se odráží právě v posteli! Už i vám to přijde nefér? Aby ne! Je čas na tvrdou zkoušku ohněm!

Verdikt? Vinen!

Je pochopitelné, že podobné razantní kroky bolí, zvlášť pokud jste v běžném životě naladěni na stejnou notu, ale sex je součástí každého partnerského vztahu. Pokud se při něm budete trápit, beztak se to v původně harmonickém souladu odrazí. Takže, jak vypadá poslední šance pro milostné delikventy?

Mluvte. Vyjádřete se otevřeně, upřímně, a hlavně úplně. „Žena by muži měla dát najevo svoji nespokojenost a zmínit se o tom, že on není jediný na světě,“ říká psychiatr a sexuolog Luděk Daneš z pražského Sexuologického ústavu, podle kterého je někdy opravdu nutné udělat si v milostném životě pořádek.

Foto: Thinkstock

Hlavně se netrapte potichu někde v koutě. Mluvte s ním!Foto: Thinkstock

Propuštěn na podmínku…

„Milenec je od slova milovat. Když dotyčný neplní tuto roli, pak je asi zbytečné s ním ztrácet čas. Ostatně, pečovat se má o chorého manžela, a ne o milence,“ zastává názor odborník s tím, že ještě před zapuzením líného partnera je možné trochu ho vyprovokovat pochvalou, jak je v posteli šikovný.

„Na to muži většinou slyší. Pokud ani to nezabere, je výměna milence asi to nejjednodušší řešení. Zvlášť pokud jsou dva jen milenci, a ne manželé po dvaceti letech,“ uzavírá sexuolog. Pořád doufáte, že zase tak špatné to není? Myslíte, že se blýská na lepší časy, jen je potřeba počkat? „Nedělejte to. On se nezmění – už jen proto, že nikdy nemůžete oddělit muže od jeho penisu,“ vtipně glosuje zahraniční expertka Emily Morse.

Foto: Archiv firem

Nechte ho, ať konečně přebere otěže v posteli on a sveďte ho sexy prádlem. Zde vám přinášíme naše tipy!Foto: Archiv firem

A jak to máte vy? Potkali jste někdy někoho, kdo si pozornost jen užíval, ale nerozdával ji?

Reklama

Načítám