Hlavní obsah

Vybíráme dveře do malého bytu

Foto: ATEX Planá

Pohodlný, i když malý byt – je to možné? Ano! Přečtěte si, jaké dveře vybrat, abyste získali cenný prostorFoto: ATEX Planá

Malý, ale přesto pohodlný byt – je to možné? Dnes určitě ano. Stačí jej pouze nápaditě uspořádat. Nezapomeňte přitom na dveře!

Článek

Vyzkoušeným způsobem, jak opticky zvětšit malý byt, je otevření prostoru. A co s tím souvisí? Odstranění vnitřních dveří. I při takovém řešení však nelze odstranit všechny dveře. Přirozená potřeba soukromí způsobuje, že je třeba je namontovat v koupelně, ložnici nebo dětském pokoji.

Posuvné dveře

Jedním ze způsobů, jak efektivně využít malý prostor, je použití posuvných dveří. Dveře tohoto typu umožňují zabránit konfliktním situacím, zejména když vyberete modely montované do kazety. Kazetový systém umožňuje využívat prostor okolo dveří, protože otevřené křídlo se nezasouvá na stěnu, ale pouze se skrývá v kazetě. Pokud se rozhodnete pro montáž nástěnných dveří, počítejte s tím, že v místnosti, ve které namontujete kolejnice, bude stěna „rezervována“ pro jejich křídla. Modely posuvných dveří se nacházejí mj. v kolekci Porta KONCEPT.

Harmonie barev a vzorů

Byt s malou plochou vyžaduje nejen funkční uspořádání, ale také estetickou disciplínu. Je nutné se dopracovat takového uspořádání interiérů, aby zrakový kontakt s prvky vybavení a povrchovou úpravou uživatele bytu neunavoval. V malém bytě je velmi důležité dodržet prostorový soulad, vyhýbejte se tedy kakofonii barev. Je vhodné, aby dveře navazovaly na barevnost stěn nebo kresby a barvy dřevěné podlahy. Univerzálním řešením jsou bílé dveře.

Reklama

Načítám